Řidič BMW nezvládl řízení mezi Zlínem a Otrokovicemi a v protisměru narazil do kamionu. Jeho spolujezdec nehodu nepřežil. | foto: Policie ČR

Řidič nezvládl v dešti řízení a vjel před kamion, spolujezdec nepřežil

  • 14
Na silnici z Otrokovic směrem do Zlína nezvládl v deštivém čtvrtečním večeru řízení mladý řidič BMW a narazil do protijedoucího kamionu. Jeho spolujezdec po převozu do nemocnice zemřel.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po desáté hodině večer. Osmadvacetiletý šofér havaroval poblíž sjezdu z dálnice D55.

„Zřejmě v důsledku vysoké rychlosti a zhoršených povětrnostních podmínek nezvládl řízení a vjel přes středový oddělovací ostrůvek do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Renault, které řídil šestapadesátiletý muž,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zatímco řidič osobního auta vyvázl s lehkým zraněním, jeho pětadvacetiletý spolujezdec utrpěl těžké zranění, kterému v nemocnici podlehl. Šofér nákladního vozu žádná zranění neměl.

„Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Škoda na obou vozidlech se předběžně vyšplhala na čtyři sta tisíc korun,“ informovala Kozumplíková. Dodala, že členové policejního posttraumatického intervenčního týmu poskytovali prvotní psychologickou pomoc pozůstalým.

Okolnosti tragické nehody nyní prověřují zlínští kriminalisté spolu s dopravními policisty.

„V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což hrozí viníkovi trest odnětí svobody až na šest let,“ doplnila policejní mluvčí.

Na Kroměřížsku zemřela řidička

Ve Zlínském kraji šlo v krátké době o druhou smrtelnou nehodu po srážce s kamionem. Jen několik hodin předtím zemřela čtyřiapadesátiletá řidička fabie, do které u Jarohněvnic na Kroměřížsku naboural nákladní vůz.

„Sedmatřicetiletý řidič kamionu jel směrem na Jarohněvice. Na mokré vozovce dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem. Žena za volantem škodovky utrpěla zranění neslučitelná se životem. Jejího pětadvacetiletého spolujezdce záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Olomouci,“ přiblížila kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Řidič nákladní soupravy vyvázl bez zranění, dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Také v tomto případě policisté okolnosti nehody zatím prošetřují.

Podle statistik zemřelo letos na silnicích ve Zlínském kraji při dopravních nehodách už sedm lidí, za celý loňský rok jich bylo 23.