Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Žhář zapálil dvě auta, majitel se sousedem na ně marně lili vodu

  • 3
Policie vyšetřuje noční požár dvou zaparkovaných aut v Hluku u Uherského Hradiště. Neznámý žhář zapálil auta po jedné hodině ranní. Majitele oheň probudil, ale ani za pomoci souseda si s ním nedokázali poradit. Přivolaní hasiči plameny zlikvidovali několik minut po příjezdu.

"Majitel vozů vyběhl z domu a požár se snažil hasit pomocí tří přenosných hasicích přístrojů a kbelíků s vodou. Pomáhal i soused se zahradní hadicí. Rychle se rozšiřující oheň byl však nad jejich síly," uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Na místo tak vyrazily jednotky hasičů z Uherského Hradiště a Hluku. Dobrovolní hasiči byli u ohně první, záhy dorazili i profesionálové a společně oheň zlikvidovali.

"Hasiči se museli násilím dostat pod kapoty aut a uhasit uvnitř skrytá ohniska. Při požáru nebyl nikdo zraněn," uvedl mluvčí Mitáček.

Vyšetřovatel hasičů po příjezdu na místo zjistil, že oheň byl založen úmyslně. Přivolal proto policisty. Škoda na starších vozech Seat Cordoba a Renault Laguna byla vyčíslena na 60 tisíc korun.