náhledy
Unikátní podzemní prostory pro výrobu a uskladnění vína vznikly už v roce 1266.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Podzemní prostor je v hloubce šesti metrů a na ploše 1 030 metrů čtverečních.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Arcibiskupské sklepy v Kroměříži získaly právo vyrábět mešní víno v roce 1347 od krále Karla IV.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
V uzamčených kójích je možné spatřit i velmi vzácné lahve.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
„Během horkého a suchého léta jsme se o úrodu báli, ale podzimní deště to napravily,“ chválí vedoucí sklepů Milan Paleta.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
V patnácti nových sudech víno zraje déle. Proto část produkce ročníku 2015 bude k prodeji připravená až na podzim, možná ještě o něco později.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Mladé víno ročníku 2015 v Arcibiskupských zámeckých sklepích v Kroměříži.
Autor: Luděk Ovesný, MAFRA
Mladá vína slavnostně požehnal arcibiskup Jan Graubner.
Autor: Luděk Ovesný, MAFRA
Jméno arcibiskupa Jana Graubnera nese nový sud, v němž je šest tisíc litrů vína. Sloužit bude nejméně 80 let.
Autor: Luděk Ovesný, MAFRA
Ve stěnách jednoho ze dřívějších sudů byly díry. Traduje se, že je měli na svědomí rumunští vojáci, kteří při osvobozování Kroměříže objevili vinný poklad a k otevření sudu použili pušky.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA