Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Jihočeského kraje

Výrobnou tmelů v Brodě otřásl výbuch, hasiči bojovali s požárem

  • 2
V Uherském Brodě vyjížděli v úterý brzy ráno hasiči k požáru ve výrobně tmelů. Oheň zasáhl hlavně druhé patro budovy, kde se nacházela výrobní linka. Zlikvidovat se ho hasičům podařilo po druhé hodině ráno. Nasazen byl i policejní pes. Škoda je asi dvě stě tisíc korun.

Výbuch a požár zaznamenalo bezpečnostní čidlo umístěné v objektu firmy, které je připojeno na pult ochrany městské policie. Na místo tak ihned vyrazili strážníci, hasiči i majitel firmy.

"Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Uherského Brodu, Těšova a Vlčnova," vyjmenoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. 

"Postupným prohledáváním jednotlivých zakouřených podlaží se hasiči dostali až do druhého patra, kde nalezli místo požáru v jednom z výrobních prostorů. Plameny zde zachvátily část výrobní linky a dvě palety s materiálem na výrobu tmelu," popsal Mitáček.

Budovu někdo mohl zapálit i úmyslně

Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po druhé hodině ranní. "Tlaková vlna rozbila řadu oken a poškodila několik dveří. Zásahem hasičů se podařilo zabránit jak rozšíření požáru do dalších částí firmy, tak i na uskladněný výrobní materiál nebo výrobky," informoval mluvčí.

Kvůli vyhledání důležitých stop nasadili ráno hasiči speciálně cvičeného psa. Předběžná škoda je odhadována asi na 200 tisíc korun.

Zatím není jasné, zda byl iniciátorem výbuchu požár, nebo naopak. Vyšetřovatelé pracují s verzemi, že mohlo jít o technickou závadu, nedbalost, ale i úmysl. Policisté i hasiči událost stále vyšetřují.