ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Muž se roky vyhýbal vězení, policisty na sebe upozornil jízdou bez pásů

  • 27
Policisté na Zlínsku dopadli muže z Mělnicka, který se čtyři roky vyhýbal nástupu do vězení. Osudným se mu stalo, že jel jako spolujezdec v autě nepřipoutaný, čímž na sebe hlídku upozornil.

Policisté zastavili ve Fryštáku, v části Žabárna, v sobotu před šestou hodinou ráno vozidlo Ford Transit, které řídil dvaatřicetiletý muž. Protože spolujezdec nebyl řádně připoutaný bezpečnostním pásem, policisté jej požádali o doklady, aby mohli tento přestupek vyřešit na místě.

„Muž policistům sdělil, že u sebe žádný doklad totožnosti nemá, a uvedl jim osobní údaje, které ovšem neprocházely žádnou policejní evidencí. Muž přesto na těchto údajích trval. Po několikátém marném pokusu o ztotožnění policisté muže předvedli na policejní oddělení,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na obvodním oddělení si muž nakonec vzpomněl, že má u sebe občanský průkaz, a policistům ho předložil. Tím vyšlo najevo, že se jedná o sedmačtyřicetiletého muže z obce na Mělnicku, na kterého je vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a je proti němu vedeno další trestní řízení. Policisté po muži pátrali už od června roku 2016.

„Jeho pobyt na svobodě záhy skončil převozem do výkonu trestu odnětí svobody do Vazební věznice v Olomouci,“ poznamenala Kozumplíková.