Po rekonstrukci se mohou návštěvníci vsetínského koupaliště těšit také na skluzavku (ilustrační snímek).

Po rekonstrukci se mohou návštěvníci vsetínského koupaliště těšit také na skluzavku (ilustrační snímek). | foto: Reuters

Vsetín za 35 milionů přebuduje chátrající koupaliště. Bude i skluzavka

  • 6
Moderní sportovní areál vznikne za dva roky na místě současného koupaliště u průmyslové školy ve Vsetíně. Vyjde na 35 milionů korun a nabídne dva nerezové bazény, multifunkční hřiště, prolézačky pro děti i kavárnu.

Stav areálu koupaliště u průmyslové školy obyvatelé Vsetína dlouhodobě považují za jeden z největších problémů města. Radnice proto připravila jeho kompletní přeměnu. Za 35 milionů korun by zde měl do jara 2014 vyrůst nový sportovně rekreační areál.

Původně plánovaná oprava chátrající strojovny a dvou bazénů se výrazně rozšíří. Velký bazén se zkrátí na 25 metrů a bude mít menší hloubku než ten původní.

"Nový dětský bazén rozdělíme pro malé a větší děti. Bude tedy mít dvě výšky hladiny a také skluzavku. Největší změna se ale týká materiálu, který bude v bazénech použit. Obě vany budou vyrobeny z nerezové oceli," popsal vsetínský místostarosta Stanislav Pavelec.

V areálu vznikne multifunkční hřiště

Radnice dále navrhla rozšíření celého areálu až k budově průmyslové školy. Díky většímu prostoru bude možné vybudovat v areálu nové hřiště. Bude multifunkční, s umělým povrchem.

Součástí areálu bude i relaxační zóna s prolézačkami a hřištěm pro nejmenší návštěvníky.

"Podrobnosti doladíme po diskusích s občany. Konkrétní věci ale ještě upřesněny nejsou. Zatím jsme ve fázi studie," uvedl Vlastimil Fiala ze Společnosti pro komunitní práci městského úřadu.

Projekt počítá i s demolicí staré budovy. Na jejím místě vyroste nová, lehká jednopodlažní stavba, kde bude zázemí včetně šaten.

"V budově plánujeme zřídit kavárnu, která by mohla být přístupná i mimo provozní dobu samotného koupaliště. Chtěli bychom, aby celý areál byl využíván i mimo letní sezonu. Mělo by jít o sportovní centrum, kam lidé nebudou chodit jenom dva měsíce v roce," naznačil Pavelec.

Radnici v této souvislosti mrzí malá účast obyvatel na debatě o budoucí podobě areálu. Pavelec si nezájem lidí o veřejné projednání vysvětluje jejich únavou v předvánočním období.

"Nebo naopak dali městu v této věci plnou důvěru," poznamenal místostarosta.

Koupaliště se nachází na břehu Vsetínské Bečvy u průmyslové školy.

Koupaliště se nachází na břehu Vsetínské Bečvy u průmyslové školy.