(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Policisté na Valašsku řeší pokus o vraždu, muž napadl přítelkyni a matku

  • 3
Až osmnáctileté vězení hrozí muži z Valašska, který krátce před Štědrým dnem napadl svoji přítelkyni a matku. Obviněn je z pokusu o vraždu a skončil ve vazební věznici.

Kriminalisté v neděli 23. prosince v noci zasahovali v obci na Valašskomeziříčsku.

„Devětadvacetiletý muž zde napadl svoji přítelkyni a matku. Muž byl o několik minut později zadržen a v následujících hodinách i obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedl krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Krajští kriminalisté na případu dále pracují. Ve čtvrtek soud akceptoval návrh na uvalení vazby, policisté tedy obviněného muže eskortovali do vazební věznice.

„V současné době, vzhledem k průběhu vyšetřování, nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ poznamenal Jaroš.

Policisté na Valašsku v neděli asi o hodinu později zasahovali ještě proti jednomu agresorovi. Pětatřicetiletý muž v obci poblíž Rožnova pod Radhoštěm byl agresivní na své rodinné příslušníky, ti proto na místo přivolali policisty.

„Na zasahující hlídku muž poštval svého psa a nakonec ji i fyzicky napadnul. Muži, který během svého řádění poranil nejen policisty, ale i sám sebe, nyní hrozí obvinění ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ uvedl policejní mluvčí.