ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Ve Vlčnově nepřibývá nakažených, mimořádná opatření tam skončí o půlnoci

  • 0
Hygienici zrušili mimořádné opatření v obci Vlčnov na Uherskohradišťsku, od půlnoci z pondělí na úterý již lidé nebudou muset nosit roušky. Nakažených covidem-19 ve Vlčnově totiž nepřibývá.

„Epidemiologická situace v obci Vlčnov je stabilizovaná a již neevidujeme žádné nové případy onemocnění. Na základě těchto skutečností Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně v obci Vlčnov ukončuje platnost nařízených mimořádných opatření, a to s účinnosti od 11. srpna od 0:00 hodin,“ sdělila iDNES.cz pracovnice krajské hygieny Vendula Ševčíková.

Mimořádné opatření v obci s asi 3000 obyvatel platilo od 18. července. Lidé  od úterý nebudou muset povinně nosit ochranu úst a nosu ve veřejné dopravě a vnitřních prostorách.

Nový případ nákazy v obci nepřibyl od 4. srpna. Potvrzených případů se tam objevilo 34, 150 lidí bylo v karanténě. Kromě povinného nošení roušek se od 18. července mohly konat hromadné akce maximálně s 500 lidmi, bylo při nich nutné dodržovat rozestupy.

Součástí mimořádných opatření byl i zákaz návštěv v zařízeních sociálních služeb. Nařízení o povinném nošení roušek se nevztahovalo na děti do dvou let, děti při pobytu v mateřské škole nebo osoby s poruchou intelektu.

Podle údajů zveřejněných v pondělí ráno krajskou hygienickou stanicí ve Zlínském kraji dosud covidem-19 onemocnělo 550 lidí, z toho se 430 vyléčilo, čtyři lidé v souvislosti s nákazou zemřeli, aktuálně je tak v kraji nemocných 116 lidí.  

,