náhledy
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
V 1. polovině 20. století začala ovocná úroda putovat stále častěji spíše do kvasných nádob než do sušáren.
Autor: Archiv Muzea regionu Valašsko
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Zajímavosti o sušení ovoce na Valašsku ukazuje výstava ve vsetínském zámku s názvem Někdo to rád sušené.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Historička Muzea regionu Valašsko Ivana Spitzer Ostřanská při sušení jablek v tradiční dřevěné sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Pečení tradičních vdolků v chlebové peci
Autor: Archiv Muzea regionu Valašsko
Sušárna ovoce s celokamennou teplicí v obci Lužná ve 20. letech 20. století
Autor: Archiv Muzea regionu Valašsko
Na svažitých pozemcích pasekářských usedlostí často nacházely sušárny své místo na kamenném sklípku ve svahu.
Autor: Archiv Muzea regionu Valašsko
Zajímavosti o sušení ovoce na Valašsku ukazuje výstava ve vsetínském zámku s názvem Někdo to rád sušené.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Zajímavosti o sušení ovoce na Valašsku ukazuje výstava ve vsetínském zámku s názvem Někdo to rád sušené.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Historička Muzea regionu Valašsko Ivana Spitzer Ostřanská při sušení jablek v tradiční dřevěné sušárně
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Ivana Spitzer Ostřanská při sušení jablek v tradiční dřevěné sušárně ovoce v Halenkově na Valašsku
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Zástupce ředitele Muzea regionu Valašsko Lukáš Spitzer při zatápění v tradiční, více než sto let staré sušárně ovoce
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Vdolky, dnes známé jako valašské frgály, se už jen málokde pečou v peci. Bez tradičních ingrediencí, jako jsou sušené hrušky či povidla, se však neobejdou.
Autor: Archiv Muzea regionu Valašsko
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Manželé Spitzerovi suší v Halenkově ovoce tradičním způsobem v historické sušárně.
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA