Všechny složky IZS vyjely na pomoc muži, na kterého spadl automobil v garáži v...

Všechny složky IZS vyjely na pomoc muži, na kterého spadl automobil v garáži v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. (2. dubna 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Na muže v garáži na Kroměřížsku spadlo při opravě auto, na místě zemřel

  • 14
Hasiči v pátek před polednem zasahovali u tragédie v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Při opravě tam spadlo auto na dvaačtyřicetiletého muže. I přes pomoc hasičů a záchranářů mohl přivolaný lékař jen konstatovat smrt, muž zraněním na místě podlehl.

Podle informací záchranné služby muž v pátek ráno odešel do garáže opravovat automobil, který na něj z heveru spadl. Po několika hodinách ho začala shánět manželka, která se mu nemohla dovolat. Když přišla do garáže a nalezla tam muže pod autem, zavolala záchranáře. 

K události vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. „Hasiči po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že v garáži při opravě spadlo vozidlo na dvaačtyřicetiletého muže, který ho opravoval a ležel pod ním,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

„Hasiči muže s pomocí zvedacích vaků a hydraulického vyprošťovacího zařízení vytáhli zpod vozidla a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Muž však zraněním na místě podlehl,“ sdělila Javoříková.

„Mohli jsme pouze konstatovat smrt, s největší pravděpodobností se muž udusil. Je velmi pravděpodobné, že se je jednalo o nešťastnou náhodu,“ řekl zasahující lékař Marek Obrtel.

Policie se zabývá okolnostmi této tragické události, uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podobná tragédie bohužel není ojedinělá, koncem února tohoto roku se stejná nehoda stala v Hlubočepech v Praze. Na sedmadvacetiletého muže spadl opravovaný vůz ze zdvihacího systému, muž na místě zemřel. Podle kriminalistů pravděpodobně nezabezpečil auto proti pádu.

,