V budově zlínského krajského úřadu došlo ke střelbě, na místě zasahovala...

V budově zlínského krajského úřadu došlo ke střelbě, na místě zasahovala policie. | foto: Jan SalačMAFRA

Střelec ze zlínského úřadu zemřel v nemocnici, vraždu ženy policie dál řeší

  • 7
Muž, který 28. července na krajském úřadě ve Zlíně zastřelil svou bývalou přítelkyni a následně se pokusil o sebevraždu, zemřel na konci minulého týdne v nemocnici. Oznámila to policie. Policejní vyšetřování však zatím pokračuje.

„Ještě čekáme na různé znalecké posudky,“ upřesnil policejní mluvčí Petr Jaroš. Je však pravděpodobné, že k trestnímu stíhání nakonec nedojde. Hlavní podezřelý totiž zemřel na konci minulého týdne.

„Další postup se bude odvíjet od této skutečnosti,“ poznamenal Jaroš.

Útočník střílel ve čtrnáctém patře v sídle krajského úřadu krátce před půl desátou dopoledne.

„Přijali jsme oznámení, že v budově došlo ke střelbě. Podle prvotních informací 29letý muž zastřelil svou bývalou přítelkyni a poté se pokusil spáchat sebevraždu,“ informovala tehdy mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Od té doby byl pachatel pod policejním dozorem ve zlínské nemocnici. Utrpěl těžká zranění hlavy a mozku a podstoupil operaci. Po celou dobu byl v ohrožení života. Podle dostupných informací nebyl ve stavu, kdy by jej policie mohla vyslechnout.

Jeho někdejší přítelkyně, která byla zaměstnankyní úřadu, zemřela bezprostředně po střelbě.

„Ten případ je obrovská lidská tragédie, ale nestal se v souvislosti s fungováním úřadu,“ řekl po události pro hejtman Radim Holiš.

Několik dní po tragédii po vedení kraje rozhodlo o zpřísnění opatření při pohybu v sídle úřadu. Do jednotlivých pater už se dostanou lidé pouze se zaměstnaneckou kartou a zvýšil se i počet pracovníků ostrahy.