Motocyklista nezvládl předjíždění, pád a náraz do svodidlového sloupku nepřežil.

Motocyklista nezvládl předjíždění, pád a náraz do svodidlového sloupku nepřežil. | foto: Policie ČR

Prudké brzdění vymrštilo motorkáře na sloupek, předjíždění nepřežil

  • 17
Devětatřicetiletý motocyklista zemřel v neděli odpoledne na Zlínsku po nepovedeném předjíždění. Prudké brzdění jej katapultovalo ze sedla, po nárazu na zem ještě narazil do sloupku svodidel. Záchranáři už mu nedokázali pomoci.

Tragická kolize se stala v neděli odpoledne mezi obcemi Zádveřice-Raková a Horní Lhota.

„Řidič motocyklu Suzuki jel ve směru od Zádveřic na Luhačovice. Na rovném úseku vozovky při předjíždění před ním jedoucích vozidel znenadání prudce zabrzdil, upadl na silnici a poté narazil do svodidlového sloupku,“ popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přivolaní záchranáři muži již nedokázali pomoci, na místě zemřel. Z jakého důvodu prudce brzdil, mluvčí neupřesnila. Přesnou příčinu nehody policisté zjišťují. 

„Po dobu vyšetřování této tragické události byl provoz na silnici částečně omezen. Doprava byla řízena kyvadlově,“ doplnila mluvčí.

Stejně starý řidič osobního auta zemřel o den dříve na Kroměřížsku, když narazil do kombajnu pomalu jedoucího před ním. Přední část automobilu zůstala pod kombajnem zaklíněná.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Horní Lhota, Raková