Smrtelná nehoda osobního auta a vlaku na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem. (20....

Smrtelná nehoda osobního auta a vlaku na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem. (20. července 2017) | foto: Policie ČR

Řidič vjel v Bystřici pod Hostýnem pod vlak, spolujezdkyně střet nepřežila

  • 18
Život spolujezdkyně si vyžádala ranní srážka osobního auta s vlakem na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Řidič i jedna z jeho spolujezdkyň vyvázli z nehody se zraněním, žena sedící na zadním sedadle ale střet nepřežila.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po půl deváté ráno na přejezdu u vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem.

„Jednačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Nissan Micra jel po ulici Za Drahou ve směru od Slavkova. Z doposud přesně nezjištěných příčin nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na koleje, kde se střetl s projíždějícím osobním motorovým vlakem,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Vlak jel z bystřického nádraží směrem na Valašské Meziříčí. Strojvedoucí už nárazu nedokázal zabránit.

„Hasiči poskytli zraněným první předlékařskou pomoc a vyprostili je pomocí speciálního hydraulického zařízení,“ uvedl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Muž za volantem nissanu utrpěl těžké zranění. Záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice ve Zlíně. Jednadevadesátiletá spolujezdkyně na předním sedadle utrpěla zranění lehké a skončila v kroměřížské nemocnici. Střet s vlakem nepřežila sedmašedesátiletá žena, která seděla na zadní sedačce.

„Strojvedoucí a zhruba padesát cestujících z vlaku vyvázlo bez újmy na zdraví,“ doplnila policejní mluvčí.

Druhá letošní oběť nehod na Kroměřížsku

Přesné okolnosti nehody stále prověřují kroměřížští dopravní policisté společně s kriminalisty a vyšetřovateli Drážní inspekce.

„Světelná výstražná signalizace bez závor byla dle šetření na místě v době nehody v činnosti,“ poznamenal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Po dobu vyšetřování byl provoz na trati do 12 hodin zastaven, pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Provoz aut přes přejezd usměrňovali policisté. Na vlaku byla způsobena škoda sto tisíc korun, na autě třicet tisíc korun.

Ve Zlínském kraji podle dostupných informací letos na silnicích zahynulo 19 lidí, loni jich za celý rok bylo 27. Na Kroměřížsku jde o druhou letošní oběť dopravních nehod, v minulém roce jich policisté v regionu napočítali osm.

Na stejném přejezdu se v roce 2013 srazil vlak a nákladní automobil. Tehdy byli zraněni dva cestující z vlaku a řidič náklaďáku (více zde).

Nehoda se stala na přejezdu nedaleko vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem.

Nehoda se stala na přejezdu nedaleko vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz