ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Za novoroční vraždu příbuzného hrozí muži z Kroměřížska 18 let vězení

  • 55
Rodinnou tragédii vyšetřují od novoroční zhruba čtvrté hodiny ranní kriminalisté v jedné z obcí na Kroměřížsku. Konflikt mezi příbuznými tam skončil smrtí devětačtyřicetiletého muže. Jednadvacetiletého účastníka incidentu policisté zadrželi, za vraždu mu hrozí až 18 let za mřížemi.

„Nad ránem došlo v obci na Holešovsku mezi rodinnými příslušníky k závažnému násilnému trestnému činu s následkem smrti,“ sdělila v pátek dopoledne policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dům, kde se potyčka odehrála, kriminalisté od rána ohledávali a zjišťoval podrobnosti. Po poledni pak upřesnili, že zemřelým je muž ve středním věku.

„Potyčka mezi muži ve věku jednadvacet a devětačtyřicet let vyústila smrtí staršího z nich. Podezřelého mladíka jsme zadrželi,“ doplnila mluvčí Kyšnerová s tím, že případ kriminalisté kvalifikovali jako vraždu. „Mladému muži tak hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi,“ upřesnila.

Co incidentu předcházelo, případně zda v případu sehrála roli nějaká zbraň, policisté zatím neupřesnili. Vyšetřování stále pokračuje.


Témata: Smrt