Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS MSK

Motocyklistka vjela v Buchlovských horách pod kamion, na místě zemřela

  • 50
Sedmapadesátiletá motocyklistka zemřela v neděli odpoledne v Buchlovských horách na Uherskohradišťsku. Žena jela ve směru od Brna po silnici číslo 50, když v zatáčce přejela do protisměru a čelně se srazila s kamionem.

Hlavní tah z jihomoravských Bučovic na Uherské Hradiště byl v místech kolize od půl druhé uzavřený. Nehoda se stala u obce Staré Hutě.

„Žena nezvládla průjezd pravotočivé zatáčky. Ta ji vynesla do protisměru, kde narazila do právě projíždějícího kamionu,“ informovala mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

Motocyklistka zůstala po střetu ležet na vozovce. „Po příjezdu na místo byla žena v péči záchranářů, její zranění však byla neslučitelná se životem a lékař konstatoval smrt. Řidič kamionu byl v šoku,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na místě pomáhali uherskohradišťští hasiči spolu s dobrovolníky z Koryčan. Zasypali uniklé palivo a pomohli s úklidem vozovky.

Policisté řidiče několik hodin posílali objížďkou. Po skončení vyšetřování a odklizení silnice řídili provoz kyvadlově. Doprava byla omezená až do večera.