Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Šlechtický rod nárokuje tisíce hektarů na Slovácku, mnohde o tom nevědí

Lichtenštejnové chtějí na Slovácku získat svůj bývalý majetek. Nárokují si lesy, půdu nebo vodní plochy v katastrech obcí Hluk, Horní Němčí, Kunovice, Nedakonice, Ostrožská Nová Ves, Slavkov, místní části Uherského Ostrohu Chylice a Ostrožské Předměstí a především Strání-Květná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Za žádnou cenu nedopustit prolomení Benešových dekretů a vrácení majetků vlastizrádcům a náckům.

0 0
možnosti
KT

Aktuální "český král" Karel Habsburský musel 1999 z politiky jako poslanec Evropského parlamentu dík kauze rozkradení charity a užití ukradených prostředků na jeho volební kampaň. Po prezidentovi ČR, králi tunelářů, co krade propisky či dalšímu, co srší hulvátskými bonmoty, tedy, zásadní změna k lepšímu. ;-D

V Rakousku usiluje o zabavené habsburské majetky a Habsburský zákon proto považuje za stejné bezpráví jako Benešovy dekrety. Rakousko přitom pečlivě hlídá zrušené šlechtické tituly a nedovoluje jejich užití. Král si může zajet kralovat leda tak do Chorvatska či Česka. Doma je natvrdo občanem. ;-D

Lichtenštejnsko je velké asi jako české okresní město a má zhruba tolik občanů. Němci jako poleno, po staletí. V době slávy knížecí rod sídlil ve Vídni a na Moravě. Poslední německé knížectví. Hitler ho zachoval s ideou existence Svaté říše římské národa německého a pro bezvýznamnost. Proč by někdo takový měl v roce 2021 vlastnit půlku Moravy?

O většinu majetků přišli při pozemkových reformách ČsR. Ty se ale dík okupaci a válce nedokončily. V zásadě by neměl existovat v ČR majitel stovek a tisíců hektarů. A ne dík komunistům, ale dík republice.

3 1
možnosti
KT

Teď se vrátily stovky hektarů německého majetku na Broumovsku. Benediktini. Sudety. Německá komunita benediktinů a junioři aktivní mezi Sudeťáky ve 30. letech. Po odsunech německé komunity se sem honem pokusili benediktini dosadit českou komunitu. Ta zde dnes je a má podporu z Mnichova.

Vysoudili úspěšně dvě prťavé parcely. Pak se na to česká média vybodla. Dnes mají čerstvě vráceny stovky hektarů německého církevního majetku.

Kraj KDU-ČSL a TOP09. Aby katolíkům vadilo, že si církev bere zpět německé majetky.

Mám tady za souseda "vnuka Henleina". Zdejší mecenáš, co dává kraj za naše peníze dohromady. Překrásně nadává Čechům do zlodějů. Radost k pohledání. ;-D

Češi, jako nejhloupější národ světa. Zrovna tady zase byl český král Karel Habsburský. Habsburkové mají v Rakousku zabaveny majetky a byli z Rakouska vyhoštěni. Ale Česká republika řeší, jak v poklonu vyhovět šlechtě a církvi. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Jedna věc je si majetek "nárokovaT a druhá věc je jej "získat". Benešovy dekrety jsou součástí naší legislativy a opravdu je tragédií, když existují české politické strany, které se snaží tyto "dekrety" zpochybňovat, například odmítáním "vyhnání" Němců po druhé světové válce či popíráním okupace v rámci protektorátu. To připomínám pouze proto, že ne všichni politici hájí české národní zájmy a tedy i zájmy našich občanů.

4 1
možnosti
ZH

Ale tady nikdo nechce rušit Benešovy dekrety. Pouze odstranit nezákonnost, když jim byl na jejich základě zabaven majetek jako Němcům, přestože Němci nejsou a nebyli.

Takže pane exposlanče je to od Vás pouze populismus nejvyššího kalibru.

1 3
možnosti
MS

Strana TOP09, pátá kolona v Českém parlamemtu, stále prosazuje nároky zdegenerovaných šlechtických rodů, sudeťaků, nacistů a potomků esesáků na český majetek. Dokonce mají potomky německých šlechticů v poslanecké sněmovně. Při zvolení zástupců této strany do vlády by nastalo k vydání českého majetku nepřátelům a vrahům českého národa.

2 5
možnosti
JF

J84a42n 91F58o17j90t88ů

3. 4. 2021 12:29

Pane Solnický, když Vás něco nutí psát nepravdy a urážky, naučte se napřed český pravopis (český parlament, ne Český parlament, Poslanecká sněmovna, ne poslanecká sněmovna) a teprve potom pište. O vydání či nevydání majetku nerozhoduje žádná strana, ale soudy. Rozhodovat místo soudů směla v minulém režimu KSČ, která rozhodovala i o trestu smrti a nechala tak oběsit i své čelné představitele (např. generálního tajemníka KSČ R. Slánského, Otto Šlinga a další), aby je posléze občansky i stranicky rehabilitovala. Toto jim však bylo platné jako mrtvému zimník. Co je špatného na tom, že v Poslanecké sněmovně či Senátu zasedají potomci šlechticů? Např. Tomáš Czernin je potomkem starobylého českého šlechtického rodu. Jak jste přišel na to, že všichni jsou zdegenerovaní? Můžete napsat, pro které nacisty a esesáky prosazují nároky? Když něco tvrdíte, měl byste mít pro to i argumenty. Asi Vám sdělím novinu, ale i mezi členy KSČ byli členové šlechtického původu. Patřil mezi ně i MUDr. Kubinyi, který byl do roku 1990 členem KSČ, poté členem ČSSD, za niž byl i poslancem a ministrem zdravotnictví.

2 0
možnosti
MH

Sorry. Restituční tečka je únor 48. Ne květen 45.

1 2
možnosti
ZH

ale tady nejde o restituce v klasickém slova smyslu, ale o to, že jim byl majetek v roce 1945 zabaven nezákonně, protože Lichtenštejnové nejsou Němci. Ale jsou to obyvatelé Lichtenštejnska.

0 0
možnosti
VK

Pan kníže se stále snaží!! Doufejme, že marně!![>-]R^

6 2
možnosti
IM

I56v17a74n 36M78a39ř39á47k

2. 4. 2021 12:21

V katastru Uh.Ostrohu je část lesa (patřil rovněž knížecímu rodu), kterému se říká ve "vyhořelém koutě". Je to proto, že lidé v Uh.Ostrohu za jejich vlády přišli o své domy po velkém požáru. Knížepán jim poskytl zdarma dříví na obnovu právě z této lokality. Lidé se na něj těšili, když jejich obcemi projížděl na bílem koni. To vše znám od svých rodičů i prarodičů, byť už se blížím důchodu také. U nás se říká, že "sova kanárka neuléhne" a tento článek je toho malým důkazem

0 0
možnosti
VI

Proč se nepodíváme dále do historie.Kdy a jak přišly tyto šlechtické rody k těmto majetkům.Vždyť byly získány po Bíle hoře.Vždyť tyto rody se za celá staletí ani nesnažily se naučit mluvit česky.To až po roce 1945 se naučily "já být vdycka dobrá cech"

5 4
možnosti
SK

Otázkou může i být !!R^ Jak se šlechtické rody staraly o ekonomiku svého pozemkového majetku, před rokem 1938 a1948. Socialismus pomineme, to vládl dělnicko rolnický občan, jak vládnou polistopadový starostové a hejtmani v kontextu právě s předmnichovskou historií ? Většina dnešních komunálních politiků jsou socialističtí vzdělanci mnohdy i nekomunističtí funkcionáři NF. Kolik majitelů panství za Františka Procházky I. si nechali podřezat své silniční aleje jako se to děje dnes v 21.století ? Není to jen vinou premiera Andreje Babiše ale i komunálních politiků v místě a regionu.

0 0
možnosti
LS

Za to, co předváděli po Bílé hoře, si žádný majetek nezaslouží.

4 5
možnosti
Foto

Ty nemysli, protože v tvém případě je to kontraproduktivní.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Koncert za veřejné peníze? Půlmilionový honorář nechám v kraji, navrhl Mareš

24. dubna 2024  10:32,  aktualizováno  11:22

Zpěvák a moderátor Leoš Mareš nabídl, že svůj honorář za vystoupení na zářijovém Dnu Zlínského...

Kraj dá za koncert Mareše půl milionu, za stejnou sumu loni hrály tři kapely

23. dubna 2024  16:37

Vedení Zlínského kraje chce šetřit, přesto vyplatí bezmála půl milionu korun za vystoupení Leoše...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr

18. dubna 2024  17:45,  aktualizováno  21:55

Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kladno - Vsetín 4:1. Rytíři získali v baráži první výhru, rozhodl tříbodový Jarůšek

17. dubna 2024  16:50,  aktualizováno  20:53

Kladenští hokejisté zvítězili v prvním utkání baráže o extraligu nad Vsetínem 4:1 a v sérii na...

Policie prověřuje zlínského zastupitele za SPD kvůli tajně pořízené nahrávce

25. dubna 2024  18:31

Zlínský opoziční zastupitel Pavel Sekula (SPD) je i předsedou Bytového družstva Podlesí a právě na...

Svah pod silniční rampou je v pohybu, stavba nové křižovatky se zpozdí

25. dubna 2024  12:14

Druhým rokem cestáři pracují na úpravách nebezpečné křižovatky ve Vsetíně, jíž se také říká...

Chci vyhrát první ligu a jít do baráže, říká nový zlínský kouč Pardavý

25. dubna 2024  9:57

Z kempu slovenské reprezentace před mistrovstvím světa si odskočil do Zlína, aby tady podepsal...

Kraj usiluje, aby zlínští studenti mohli jezdit na univerzitu do Texasu

25. dubna 2024  8:56

Když delegace ze Zlínského kraje navštívila americký stát Texas, který je v přepočtu HDP na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.