Řidiče vozu Ford Mondeo přimáčkl za ním jedoucí Ford Focus. | foto: Policie ČR

Muže při opravě výfuku přimáčkl řidič, kterého oslnilo slunce

  • 6
S vážným poraněním nohy skončil v nemocnici muž, který na silnici ve Valašském Meziříčí odstavil své auto a šel zkontrolovat uvolněný výfuk. V tu chvíli jej přimáčklo auto, jehož řidiče oslnilo slunce.

Pětačtyřicetiletý muž z nedaleké obce Poličná jel ve čtvrtek v šest hodin ráno ve vozidle Ford Mondeo po Křížné ulici ve Valašském Meziříčí ve směru od ulice Nádražní.

Při přejetí přes vyvýšený zpomalovací práh se mu ale na vozidle uvolnil výfuk. U hotelu Apollo proto řidič zastavil a šel výfuk zkontrolovat.

Ve stejném směru jízdy přijížděl v tu dobu šestatřicetiletý místní řidič ve voze Ford Focus a muže, který opravoval na svém autě výfuk, přimáčkl.

„Policistům posléze vypověděl, že řidiče za vozidlem i vozidlo samotné přehlédl vlivem oslnění ostrým ranním sluncem,“ uvedla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Řidič utrpěl vážné poranění nohy, se kterým byl převezen do valašskomeziříčské nemocnice. Dechové zkoušky byly u obou účastníků negativní.

„Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý řidič Fordu Focus. Dopravní policisté nehodu nadále vyšetřují,“ doplnila policejní mluvčí.