VIDEO: Řidič vypil půl litru rumu, auto při odjezdu převrátil na střechu

  • 36
Jen pár metrů při odjezdu z parkoviště stačilo značně opilému řidiči na Valašsku, aby své auto převrátil na střechu. Tvrdil, že samovolně jedoucí vůz pouze zachraňoval, záběry kamery i svědci jej však usvědčili ze lži.

Kuriózní nehoda se odehrála koncem minulého týdne na parkovišti u hotelu s restaurací na kopci Sirákov, kudy vede i hlavní spojnice Zlína a Vsetína.

Jednačtyřicetiletý muž z obce poblíž Valašských Klobouk předtím, než usedl za volant svého vozu, vypil asi půl litru rumu. Po rozjezdu narazil nejprve do dopravního značení, poté nezvládl mírnou zatáčku a najel vpravo na travnatý svah, kde se jeho auto po nárazu do stromu převrátilo na střechu a skončilo na blízké silnici první třídy. Muže z vozidla vyprostil jiný řidič, který projížděl kolem.

„Policistům z Vizovic, kteří přijeli na místo havárie, zjevně podnapilý řidič tvrdil, že vozidlo řídit nechtěl, ale že když se samovolně rozjelo ze svahu dolů, byl nucen do něj v průběhu jízdy naskočit, aby ho zastavil. To se mu podle něj nepodařilo a skutálel se s autem ze svahu. Výpovědi svědků a kamerové záznamy z místa havárie ovšem ukazují na jiný průběh události,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,77 promile alkoholu. Škoda na vozidle Škoda Fabia činí předběžně více než 80 tisíc korun. Vozidlo navíc nebylo způsobilé k provozu, protože technická prohlídka měla platnost do října loňského roku.

„Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Zahájili úkony s trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou až tři roky odnětí svobody,“ poznamenala policejní mluvčí.