Požár garáže a kotelny ve Střílkách na Kroměřížsku, při němž shořel majiteli...

Požár garáže a kotelny ve Střílkách na Kroměřížsku, při němž shořel majiteli veterán (13. března 2021). | foto: HZS ZK

Při požáru garáže na Zlínsku shořel veterán „kachna“ za čtvrt milionu

  • 16
Veterán Citroenu 2CV lidově přezdívaný „kachna“ shořel v sobotu ráno při požáru garáže a kotelny ve Střílkách na Kroměřížsku. Hořet začalo kvůli špatně uskladněnému palivu. Způsobená škoda na autě i stavení je zhruba 600 tisíc korun.

Hlášení o požáru hasiči přijali chvilku po sobotní půl sedmé ranní. „Hasiči zjistili, že hoří v kotelně a garáži. Na hořící část objektu navazoval skleník a nedaleko stál rodinný dům,“ popsal mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Hořet zřejmě začalo kvůli špatně uskladněnému palivu. „V blízkosti kotle na tuhá paliva bylo uskladněno dřevo a jiný hořlavý materiál. Nesprávně uskladněný hořlavý materiál u zdroje tepla byl zřejmě příčinou vzniku požáru,“ doplnil.

Hasiči z domu vynesli jednu propanbutanovou láhev. Při požáru se nikdo nezranil. Způsobená škoda je asi 600 tisíc korun.

„V garáži byl zaparkovaný historický automobil Citroen 2CV, lidově nazývaný kachna, který byl bohužel požárem zničen,“ doplnil mluvčí. Renovované veterány tohoto typu se běžně prodávají za cenu kolem čtvrt milionu korun.