Dva lidi skončili ve zlínské Baťově nemocnici poté, co na ně v bytě zaútotočil agresivní pitbul. Ilustrační foto

Dva lidi skončili ve zlínské Baťově nemocnici poté, co na ně v bytě zaútotočil agresivní pitbul. Ilustrační foto | foto: SXC.hu

Pitbul napadl v bytě ve Zlíně dva lidi, oba skončili v nemocnici

  • 13
Útokem pitbulteriéra skončil večírek v jednom z bytů na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Lékaři v Baťově nemocnici ošetřili dva zraněné lidi. Agresívní pes skončil v útulku.

V bytě, ve kterém se incident v úterý stal, popíjeli alkohol tři muži a žena. Pes byl u toho. "Hádka mezi pětatřicetiletým a třicetiletým mužem vyústila v potyčku, při níž zvíře zaútočilo na staršího muže," popsala první případ mluvčí městské policie Šárka Škubalová.

Pes muže vážně pokousal na rukou, na nohou i na břichu. Ostatní se snažili pitbula zastavit, ale nepodařilo se jim to. "Vzhledem k tomu, že všichni odmítali prozradit jméno majitele psa, nezjistili jsme, zda je očkován. Pokousaného muže proto čeká dlouhá a bolestivá léčba," upozornila mluvčí.

Strážníci předali záležitost státní policii kvůli podezření ze spáchání trestného činu. Tím ale případ agresivního zvířete neskončil. Krátce po půlnoci totiž zaútočilo znovu.

"Dva z původních účastníků, dvacetiletá žena a dvaatřicetiletý muž, pokračovali v pití alkoholu a přitom se opět nepohodli. I tentokrát byl v bytě pitbulteriér, který ženu pokousal na ruce a zádech," popsala druhé napadení Škubalová. Zraněná žena stejně jako její předchůdce skončila v Baťově nemocnici.

Policisté znovu nezjistili, komu agresivní pes patří. Proto ho převezli do útulku. "Zůstane tady pět dní na pozorování, a pak si ho může jeho majitel vyzvednout," uvedla provozovatelka zařízení Danuše Šmigurová. "Zatím se ale neozval," dodala.