Žena v hádce bodla přítele, přesto se pak vzali. Hrozí jí až 10 let vězení

  • 5
Uherskohradišťští kriminalisté ukončili vyšetřování případu, který se odehrál koncem loňského srpna. Žena tehdy v hádce bodla svého přítele nožem. Dnes jsou sice manželé, její stíhání ale trvá dál. Hrozí jí až desetileté vězení.

„Milenecký pár si loni v létě vyšel zaplavat k jezerům v katastrálním území Ostrožská Nová Ves a poté šli procházkou kolem břehu Moravy, kde došlo k hádce,“ popsal mluvčí policie Radomír Šiška.

Začali se přetahovat o batoh a v momentě, kdy se muž k ženě otočil zády, jej bodla otvíracím nožem do zad.

Případ vyšetřovatelé kvalifikovali jako těžké ublížení na zdraví. „Žena si v šoku začala uvědomovat závažnost zranění. Poskytla muži první pomoc a na místo zavolala záchranku,“ doplnil Šiška.

Během půl roku, který od události uplynul, se pár vzal a z pachatelky a oběti jsou tedy manželé. Nyní pětatřicetileté ženě hrozí až deset let za mřížemi.

V případě vážných trestných činů, mezi které těžké ublížení patří, není možné, aby oběť stáhla trestní stíhání. „V trestním řádu jsou přesně vymezené činy, u kterých je možné dát souhlas s ukončením trestního stíhání, v tomto případě to ale nelze,“ vysvětlil Šiška.

Manželský pár tak čeká projednávání případu před soudem.