Práce na silnici ve směru z Hulína na Kroměříž mají být hotové do 20. května. (Ilustrační snímek)

Práce na silnici ve směru z Hulína na Kroměříž mají být hotové do 20. května. (Ilustrační snímek) | foto: MAFRA

Na cestě z Hulína do Kroměříže pokládají asfalt, řidiči musí objížďkou

  • 1
Silničáři opravují hlavní cestu z Hulína do Kroměříže. Řidiče, kteří trasu v nejbližších čtrnácti dnech budou chtít projet, čeká objížďka přes Skaštice. Omezení se týká jen jednoho směru, od Kroměříže je silnice průjezdná bez problémů.

Práce, které zahrnují pokládání nového povrchu vozovky a zpevnění krajnice, mají být hotové do 20. května. Od Hulína vede objížďka přes obec Skaštice. "Řidiči, kteří mají dálniční známku, najíždějí rovnou na dálnici, ostatní jezdí přes nás," potvrdil starosta Skaštic Richard Novák.

Dopravu v Hulíně v současnosti komplikuje i oprava opěrné zdi pod železničním mostem na příjezdu směrem od Holešova. Provoz tam musí řídit semafor.

Ředitelství silnic a dálnic ve velkém začalo s opravami silnic, které poničila těžká technika při stavbě dálnice D1. Co nevidět proto mají začít práce také v dalších úsecích. I ty nejvíc pocítí lidé ve Skašticích. Už v pondělí tam začne oprava křižovatky, kvůli které bude uzavřená silnice do Břestu a později se přidá ještě cesta Kroměříž – Skaštice – Břest. Omezení potrvají do konce června.

Problémy nyní mají i obyvatelé kroměřížské místní části Bílany, kteří musejí při cestě do města zajíždět do Hulína a přes Skaštice zpátky do Kroměříže. Navíc k nim přestaly jezdit dálkové autobusy, proto jim radnice zajistila náhradní dopravu vlastními autobusy, které jezdí zdarma.

Z Hulína do Kroměříže se řidiči v následujících čtrnácti dnech dostanou buď po dálnici, nebo objížďkou před Skaštice.

Z Hulína do Kroměříže se řidiči v následujících čtrnácti dnech dostanou buď po dálnici, nebo objížďkou před Skaštice.