Dominantou kvítkovické návsi je kaple sv. Anny.

Dominantou kvítkovické návsi je kaple sv. Anny. | foto: MÚ Otrokovice

Otrokovice opraví Kvítkovicím náves a dětská hřiště, přáli si to lidé

  • 2
Náves v otrokovické místní části Kvítkovice změní podobu. Centrum, jehož dominantou je kaple svaté Anny, radnice opraví příští rok. Ještě dříve přijdou na řadu rekonstrukce dětských hřišť. Obojí si jako priority vybrali sami obyvatelé.

Radnice zorganizovala mezi lidmi anketu a zjistila, že si nejvíce přejí právě opravená dětská hřiště a místo na společné setkávání. Zatímco hřiště budou zrekonstruovaná už letos, příští rok přijde řada na centrum Kvítkovic.

"Ve Kvítkovicích sice vznikla nová zástavba, chybějí zde však místa pro setkávání lidí a na tom chceme zapracovat. Chtěli bychom oživit tento prostor, vdechnout mu život a učinit z něj přirozené místo pro odpočinek," naznačil starosta Jaroslav Budek.

Radnice vytvořila k jednání o budoucí podobě návsi v Kvítkovicích skupinu složenou z pracovníků radnice, zástupců obyvatel, místních umělců a architektky Kateřiny Tuzarové.

Město slíbilo, že chystané změny nijak zásadně nenaruší pietní část v popředí kaple a blízkosti památníků. V plánu je změna povrchu na travnatém místě za kaplí, kde se již nyní příležitostně konají menší akce.

Vznikne i nové místo na posezení. "Chceme spolupracovat s umělci, kteří by na míru tomuto prostoru 'ušili' funkční díla, která by se mohla využít jako lavičky, sedátka, lehátka a jiné. Po estetické stránce by vše doplňovaly například sochy s průhledy. Menší úpravou by prošla také zeleň," popsal Budek.