Nový generální manažer zlínského hokejového klubu Karel Adamík.

Nový generální manažer zlínského hokejového klubu Karel Adamík. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Nový šéf zlínských hokejistů Adamík chce modernizovat zimní stadion

  • 5
Zlínský hokejový klub má nového generálního manažera. Stal se jím šéf Kongresového centra Karel Adamík. Jeho prvním úkolem bude převedení Zimního stadionu Luďka Čajky na město. Je to první krok předtím, než se bude hokejový stánek rekonstruovat. Po modernizaci by mohl stadion nabídnout stejně příjemné prostředí jako haly v Pardubicích nebo Českých Budějovicích.

Prvním krokem k pohodlí fanoušků je převedení stadionu z občanského sdružení HC PSG Zlín na město, které je majoritním vlastníkem klubu.
"Město nemůže dát od stadionu ruce pryč. Dřív nebo později stadion bude potřebovat injekci," poznamenal Adamík, který dosud působí jako šéf Kongresového centra. Nové funkce se ujme 1. června.

Důvod plánované změny je prostý. Občanské sdružení nemá dost prostředků na to, aby se postaralo o nákladnou úpravu stadionu. Jeho hlavní starostí je výchova mládeže. Naopak město může zajistit finance například prostřednictvím dotací. Ostatně většina extraligových stadionů v republice patří městům.

"Současný stav je neudržitelný," přiznal primátor a prezident hokejového klubu PSG Zlín Miroslav Adámek. "Hokej je masová zábava a my musíme lidem něco nabídnout."

Převod stadionu samozřejmě musí posvětit zastupitelstvo. Nečeká se ale nějaká komplikace. "Převod bude prvním krokem k rekonstrukci," potvrdil náměstek primátora a člen hokejového prezidia Aleš Dufek.

Adamík dříve řídil hotel v Luhačovicích

Nový generální manažer, který nahradil Miroslava Michalovského, ale bude mít mnohem víc úkolů. Především se bude snažit rozšířit sponzorského portfolio. Je to jedna z hlavních činností generálního manažera.

Řídit firmu, to bývalý trenér mládeže Adamík umí. Deset let šéfoval hotelu Adamantino v Luhačovicích, nyní vede Kongresové centrum.

"Je to různé prostředí, ale pořád jde o řízení firmy," pousmál se Adamík.
Jeho přesun z Kongresového centra na zimní stadion ovšem dělá určité starosti zlínské radnici. Pro novou budovu bude hledat nového šéfa, už brzy vypíše výběrové řízení.

"Někteří spolupracovníci v centru možná ještě teď stojí s otevřenou pusou," pousmál se Adamík. "Cítím se poněkud špatně, že je opouštím. Ale hokej, to je výzva."