Při nehodě u Zlechova, z níž je podezřelý řidič dodávky, zemřel řidič vozu Škoda Fabia. | foto: HZS Zlínského kraje

Smrtelnou nehodu na Uherskohradišťsku zavinil opilý muž bez řidičáku

  • 18
Jeden člověk nepřežil čtvrteční podvečerní nehodu na silnici I/50 u Zlechova na Uherskohradišťsku, při které se srazila čtyři auta. Další tři lidé utrpěli zranění. Nehodu podle policie zřejmě způsobil řidič dodávky, který řídil opilý, navíc měl zadržený řidičský průkaz kvůli dřívější nehodě v opilosti.

Oznámení o nehodě mezi Starým Městem a Buchlovicemi v katastru obce Zlechov přijala policie ve čtvrtek krátce před 17:30.

„Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý osmadvacetiletý řidič vozidla Ford Tranzit z Brna, který při jízdě od Starého Města přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia. Vozidla po střetu následně narazila do dalších dvou vozidel Opel Astra a Škoda Rapid. Při dopravní nehodě zemřel šedesátiletý spolujezdec z vozidla Škoda Fabia,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž podezřelý ze zavinění nehody měl v dechu přes jedno promile.

„Je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič má zadržený řidičský průkaz pro předchozí dopravní nehodu, při které byl rovněž pod vlivem alkoholu,“ upozornila Javorková.

V autech jelo dohromady šest osob. „Dechové zkoušky u ostatních řidičů byly negativní. Všichni byli se zraněními převezeni do nemocnic,“ poznamenala policejní mluvčí.

Frekventovaná silnice I/50 z Brna na Uherské Hradiště a dále na Slovensko byla po celou dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřena, policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. Vyšetřování nehody si převzali kriminalisté.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolná jednotka z Buchlovic.

„Po zadokumentování nehody policií bylo provedeno vyproštění těla ze zdemolovaného vozu pomocí hydraulického zařízení. Při střetu došlo k úniku provozních náplní z několika vozů, které byly zachyceny a zlikvidovány pomocí speciálních sorpčních látek. Jakmile to vyšetřování na místě umožnilo, byly vraky odklizeny mimo vozovku, aby mohl být obnoven plynulý provoz. Ve 21:14 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu,“ poznamenal krajský mluvčí hasičů Pavel Řezníček.