Tragickou nehodu u Huštěnovic na Uherskohradišťsku nepřežila třiašedesátiletá řidička.(23. listopadu 2019) | foto: Policie ČR

Muž, který nejspíš způsobil tragickou nehodu u Huštěnovic, byl zdrogovaný

  • 136
Muž, který pravděpodobně zavinil páteční tragickou nehodu u Huštěnovic na Uherskohradišťsku, byl zřejmě pod vlivem drog. Řídil jeden ze dvou osobních automobilů, které se krátce před 21. hodinou na silnici I/55 mezi Huštěnovicemi a Starým Městem srazily.

Třiašedesátiletá řidička druhého vozu nehodu nepřežila, muž utrpěl zranění. Sdělila to policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Mitsubishi Outlander z blízké obce ve vysoké rychlosti předjížděl kolonu vozidel jedoucích ve směru od Starého Města na Otrokovice, poté se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, nicméně z něj záhy zase vyjel do protisměru, aby předjel další vozidlo. Tam se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Mazda 323, které řídila třiašedesátiletá řidička z Uherského Hradiště,“ uvedla mluvčí. Obě vozidla skončila po nárazu mimo silnici.

Řidička na místě zemřela

Řidička podlehla na místě způsobeným zraněním, její tělo museli z havarovaného vozidla vyprostit hasiči za pomoci hydraulického zařízení. 

„Řidiče, který nehodu pravděpodobně zavinil, převezli záchranáři do nemocnice. Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog pozitivní. Zda a v jakém množství řidič před jízdou drogy užil, určí až lékařské vyšetření. Škoda na obou vozidlech činí předběžně 200 tisíc korun,“ doplnila Kozumplíková.

Hlavní silniční tah ze Starého Města na Otrokovice byl po dobu vyšetřování nehody několik hodin obousměrně uzavřen. Okolnosti neštěstí nadále prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Podle dostupných informací je žena 19. letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho čtvrtou na Uherskohradišťsku. Za celý loňský rok si nehody na silnicích v regionu vyžádaly životy 22 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,