V Uherském Ostrohu na ulici Blatnická se stala v sobotu odpoledne nehoda. (11. září 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Koupil auto a hned s ním naboural. Vůz skončil na střeše, muž v nemocnici

  • 78
Velkou smůlu měl v sobotu odpoledne muž na Uherskohradišťsku. Sotva si zakoupil auto od původní majitelky a vyjel s ním v Uherském Ostrohu, narazil do zaparkovaného auta. Přetočil vůz na střechu a zranil se tak, že skončil v nemocnici. Muž navíc řídil pod vlivem alkoholu.

„Ke kuriózní dopravní nehodě vyjeli dnes odpoledne profesionální hasiči. Nehoda se stala v Uherském Ostrohu na ulici Blatnická poté, co muž zakoupil vozidlo Ford Escort od jeho majitelky. Nového auta si však dlouho neužil. Po ujetí asi 200 metrů narazil do auta, zaparkovaného na krajnici silnice,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková. 

Auto skončilo na střeše a dvaašedesátiletého zraněného muže si převzali do péče záchranáři, kteří ho převezli do nemocnice. 

„Muž se nevěnoval řízení a byl pod vlivem alkoholu, nadýchal 0,83 promile alkoholu. Při nehodě utrpěl lehká zranění jen tento řidič. Předběžně jsme vyčíslili škodu na 60 tisíc korun,“ řekla iDNES.cz mluvčí krajské policie  Lenka Javorková.

Na místě byli hasiči z Veselí nad Moravou a z Uherského Hradiště. U nabouraných vozidel provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Po odvozu aut uklidili silnici. Případ šetří policie.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz