Spěšný vlak narazil na nechráněném přejezdu v Kunovicích do cisternového vozíku...

Spěšný vlak narazil na nechráněném přejezdu v Kunovicích do cisternového vozíku za traktorem. | foto: Drážní inspekce

V Kunovicích se srazil spěšný vlak s traktorem, vlak vykolejil

  • 31
Na přejezdu v Kunovicích na Uherskohradišťsku se odpoledne srazil spěšný vlak s traktorem. Vlak se zhruba čtyřicítkou cestujících vykolejil, podle prvotních informací jsou tři lidé lehce zranění.

Nehoda se stala v 13:17. „Na přejezdu v Kunovicích, který je zabezpečen pouze výstražnými kříži, došlo ke střetnutí traktoru se spěšným vlakem. Vlak jel z Brna do Starého Města. Podle informací, které jsme obdrželi od provozovatele v rámci prvotního hlášení, spěšný vlak vykolejil,“ řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Traktor vezl cisternu, kde se vozí kejda. Došlo ke střetu do zadní části v té době prázdné cisterny. Traktorista je nezraněn, ve vlaku jelo čtyřicet až padesát cestujících,“ sdělil iDNES.cz mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

„Do péče jsme převzali tři cestující, kteří byli s lehkými zraněními převezeni na ambulanci nemocnice v Uherském Hradišti,“ poznamenal mluvčí krajských záchranářů Petr Olšan.

Hasiči několika převážně starším cestujícím pomáhali vystoupit z vlaku. Z původně většího počtu povolaných jednotek nakonec na místě zasahovali jen profesionálové z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z Kunovic, kteří pomáhali rozvážet cestující na okolní zastávky.

„Při střetu došlo k částečnému vykolejení vlaku. Místo jsme předali drážním hasičů, kteří budou vlak vracet zpět na koleje,“ poznamenal Řezníček.

„Traktor s přívěsem, kterým byla v tu dobu prázdná cisterna, vjel na železniční přejezd v momentě, kdy projížděl vlak. Okolnosti nehody budou zřejmě vyšetřovat uherskohradišťští kriminalisté,“ doplnil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Nehoda se stala na nechráněném přejezdu u obchodního centra Albert v Kunovicích.

Nehoda se stala na nechráněném přejezdu u obchodního centra Albert v Kunovicích.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz