Spolujezdkyně z osobního auta, které se srazilo v křižovatce u Střílek s kamionem, zemřela, řidiče transportoval vrtulník. Do nehody se zapojilo ještě další auto, jehož řidič se zranil lehce. | foto: HZS Zlínského kraje

Po srážce s kamionem letěl pro řidiče auta vrtulník, spolujezdkyně zemřela

  • 18
Tragické následky má dopolední nehoda na silnici první třídy u Střílek na Kroměřížsku. Po srážce s kamionem v křižovatce zemřela spolujezdkyně z osobního auta, vážně zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Silnici se povedlo zprůjezdnit až odpoledne.

Nehoda se stala před půl desátou u čerpací stanice v podhůří buchlovských hor, kde se kříží silnice I/50 spojující Brno a Uherské Hradiště a silnice II/432. Střetlo se tam osobní auto a kamion.

„Řidič osobního vozidla Peugeot, který vyjížděl z vedlejší silnice od obce Střílky, zřejmě nedal přednost nákladnímu vozidlu, které jelo po hlavní silnici od Uherského Hradiště do Brna, a vjel mu do jízdní dráhy,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

O život při nehodě přišla šestasedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního vozidla, o tři roky starší řidič utrpěl těžké zranění, s nímž ho vrtulník přepravil do nemocnice v Brně. Čtyřiadvacetiletý řidič nákladního vozidla z nehody vyvázl bez zranění.

„Peugeot odražený kamionem ještě narazil do osobního vozidla Dacia, jeho třiačtyřicetiletý řidič utrpěl lehké zranění,“ upřesnila Kozumplíková. Celková škoda se podle ní vyšplhala na téměř půl milionu korun.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Taktéž pomáhali záchranářům s ošetřením zraněných a následným transportem do sanitky a vrtulníku.

„Po odvezení vraků odtahovou službou hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidel,“ doplnila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Silnice byla asi pět hodin uzavřená, policisté provoz odkláněli na objízdné trasy. Místo se podařilo zprůjezdnit po půl druhé odpolední.

Podle dostupných údajů zahynulo letos při nehodách na silnicích ve Zlínském kraji 13 lidí, z toho tři na Kroměřížsku. Za loňský rok si vyžádaly dopravní nehody v regionu 19 obětí.

Na stejné křižovatce se staly nehody už v minulosti. Například před deseti lety zde zemřel osmnáctiletý spolujezdec z auta, jehož řidič při výjezdu z vedlejší silnice nedal přednost motorce. Řidič motorky a jeho spolujezdkyni utrpěli vážná zranění.

Loni v červnu zase nedaleko odsud narazil linkový autobus mířící z Brna do Hradiště do stromu, zranilo se všech osm pasažérů i řidič.

Smrtelná nehoda se stala na silnici první třídy spojující Brno a Uherské Hradiště v křižovatce u Střílek.

Smrtelná nehoda se stala na silnici první třídy spojující Brno a Uherské Hradiště v křižovatce u Střílek.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz