ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Chodec nepřežil na Vsetínsku srážku s autem, řidiče našla policie

  • 23
Šestatřicetiletý cyklista nepřežil dnes ráno v Hošťálkové na Vsetínsku srážku s autem. Řidiče, který z místa nehody utekl, se policii podařilo vypátrat. Případ policisté nadále vyšetřují, řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Tragédie se stala poblíž středu obce krátce před 08:00. „Na místo vyjely policejní hlídky, které následně zjistily, že řidič vozidla, které muže srazilo, z místa dopravní nehody utekl. Na základě zjištěných okolností a výpovědí svědků byl přivolán i krajský kriminalistický výjezd, který prověřoval, jestli se kromě závažné dopravní nehody nestal i jiný násilný trestný čin. Přesnou příčinu úmrtí objasní až nařízená soudní pitva,“ uvedl mluvčí.

Pátrání po řidiči podle něj trvalo několik desítek minut. „Pátrací akce skončila i díky všímavosti místních obyvatel úspěšně. O právní kvalifikaci bude rozhodnuto v následujících hodinách,“ doplnil mluvčí.

Pakliže se potvrdí původní informace, že muž zemřel při dopravní nehodě, byl by podle dostupných údajů jejich 21. letošní obětí ve Zlínském kraji. Za loňský rok si vyžádaly nehody na silnicích v regionu podle oficiálních policejních statistik 19 lidských životů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,