Nákladní vůz převážející kádě s kapry skončil v Bohuslavicích u Zlína v potoce.

Nákladní vůz převážející kádě s kapry skončil v Bohuslavicích u Zlína v potoce. | foto: HZS Zlínského kraje

Auto převážející kapry v kádích sjelo do potoka, ryby sbírali hasiči

  • 13
Tři zranění si vyžádala dopolední nehoda v Bohuslavicích u Zlína. Nákladní vůz převážející kapry tam sjel do potoka. Ryby pak sbírali hasiči.

Nehoda se stala, když auto sjíždělo z prudkého kopce do Bohuslavic ve směru od obce Salaš.

„Třiapadesátiletý řidič při sjíždění prudkého kopce na mokré silnici zřejmě neubrzdil nákladní automobil, který dostal smyk. Naštěstí se vyhnul autům stojícím před ním na vedlejší cestě i autům křižujícím po hlavní silnici. Následně vůz prorazil svodidla a skončil v potoce,“ sdělila portálu iDNES.cz policejní mluvčí Simona Kyšnerová, podle které přesné příčiny nehody určí až další vyšetřování.

K nehodě nákladního automobilu avia převážejícího kádě s kapry vyrazily do Bohuslavic dvě jednotky zlínských profesionálních hasičů krátce po půl desáté dopoledne.

„V době příjezdu hasičů byly dvě zraněné osoby mimo vozidlo, jednu osobu bylo nutné z kabiny vyprostit,“ poznamenal krajský mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Tříčlennou posádku z nákladního vozu transportovali záchranáři do nemocnice. „Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška,“ doplnila policejní mluvčí.

Hasiči k události povolali také technický automobil ze Zlína a vyprošťovací automobil z Otrokovic.

„Kapry, kteří spadli do koryta potoka, hasiči přemístili do napuštěných kádí a uniklé provozní kapaliny zachytili pomocí norných stěn a sorpčních hadů,“ uvedl Řezníček.

Celková škoda se odhaduje na 98 tisíc korun, konkrétně na kaprech byla vyčíslena na 8 tisíc. Škoda na vozidle činí 30 tisíc korun.