ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Nahrávka vytí měla přehlušit živého psa, do bytu se dobývali strážníci

  • 57
Zoufalé vytí a štěkání se ve středu navečer ozývalo z bytu na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Protože nářek neustával, obávali se sousedé, že se nájemníkovi bytu něco stalo a pes se snaží přivolat pomoc. Kontaktovali proto městskou policii.

Po příjezdu na místo se strážníci marně snažili dozvonit.

„Proto jeden z nich posvítil z venkovní strany domu do správných oken a spatřil, jak u monitoru počítače sedí muž,“ popsal zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Před dveřmi bytu se zatím shromáždilo větší množství sousedů. Domnívali se, že byt obývá mladá rodina.

Mezitím však operační centrum zjistilo totožnost uživatele a kontaktovalo jeho příbuzné. Od nich se strážníci dozvěděli, že jde o 42letého muže, který psa nevlastní, netrpí žádným akutním onemocněním a na adrese bydlí sám. Poskytli také jeho telefonní číslo.

Na zvonění telefonu muž zareagoval a když potom také otevřel dveře bytu, překvapilo ho shromáždění za nimi.

„Zvuky, které bylo slyšet z jeho bytu po celém domě, byly ve skutečnosti audionahrávkou, kterou hlasitě pouštěl ze svého výkonného sterea,“ řekl Janík. „K tomu uvedl, že takto reagoval na údajné dlouhodobé vytí psa ve vedlejší domácnosti, které soustavně komplikuje jeho práci v režimu home office,“ dodal.

Hlídka proto kontaktovala uživatele označeného bytu, který živého psa na rozdíl od svého souseda skutečně vlastní. Ten ale řekl, že rovněž pracuje z domu a tedy ví, jak se jeho pes chová. Že by vyl, odmítl a také řekl, že si nikdo nepřišel stěžovat.

„Rozplétat složitosti popsaných mezilidských vztahů nyní bude správní orgán, ke kterému strážníci podezření z přestupku proti občanskému soužití předali,“ dodal Janík.