Muž podlezl plot i zřetelně označenou policejní pásku.

Muž podlezl plot i zřetelně označenou policejní pásku. | foto: Petr Topič, MAFRA

Senior chtěl houbařit ve střeženém areálu, před hlídkou se ukryl za strom

  • 1
O pozdvižení se postaral senior, který chtěl hledat houby v areálu kolem bývalých muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, jenž je po explozích už třetím rokem uzavřený. Muži hrozí pokuta.

Muže, který podlezl plot i policejní pásku se zřetelným označením „Zákaz vstupu“, uviděla ve středu odpoledne dvoučlenná policejní hlídka, jež střežila areál muničních skladů.

„Muž se na výzvu zastavil a schoval se za strom. Policisté čtyřiasedmdesátiletého seniora vyvedli ven z areálu a počkali na příjezd policistů ze Slavičína, kteří ho převezli na policejní služebnu k sepsání záznamu,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Místní muž policistům sdělil, že poblíž hlídaného areálu hledal houby, a protože nic nenašel, podlezl plot a chtěl se podívat, zda nerostou na jemu dobře známém místě uvnitř páskou ohraničeném prostoru.

„Muž se nerespektováním zákazu vstupu dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za který mu ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta,“ doplnila policejní mluvčí.

Není to ojedinělé narušení zakázané zóny ve Vrběticích. Předloni na Silvestra řešili policisté průlet horkovzdušného balónu - slovenskou posádku tam prý zavál vítr (více zde). Obdobně si v říjnu 2015 počínal i místní pilot motorového kluzáku, kvůli němuž dokonce musel vystartovat policejní vrtulník (více zde).