Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: archiv

Bezplatná MHD získá okružní linku, další změny Valašské Meziříčí pozdrží

  • 0
Přidají okružní linku a upraví jízdní řád. Tím zatím skončí plánované změny systému hromadné dopravy ve Valašském Meziříčí, která je od loňského září bezplatná. Další výrazné úpravy, které navrhla specializovaná firma, chce radnice zavádět postupně.

„Úpravy se dočkaly především spoje, kterými jezdí školáci a zaměstnanci velkých místních firem,“ uvedl starosta města Robert Stržínek.

Zcela nová okružní linka bude jezdit v pravidelných časových intervalech. „Bude obousměrná,“ upozornil starosta.

Trasa je naplánovaná od nemocnice přes kasárna, kam dosud autobusy nezajížděly, koupaliště, Solární ulici, vlakové nádraží a Vsetínskou ulici zpět k nemocnici. Jezdit by měla tak, aby zajistila návaznost na vlaky mířící do Vsetína a Hranic.

Jízdní řády

Jízdní řády vlaků, autobusů a MHD zdarma

Město původně plánovalo podstatnější změny v MHD. „Plán je připravený. Jenomže firma, která jej pro nás vypracovala, s ním předběhla dobu,“ uvedl Stržínek.

Do života jej proto chtějí uvádět postupně a okružní linka je prvním krokem.

Změnu jízdních řádů město zveřejnilo na začátku listopadu. Okamžitě se ale začali ozývat cestující, kteří upozorňovali na nevyhovující časy. Proto se úpravy zastavily a v příštích třech měsících se bude hledat optimální řešení.

„Máme tak prostor pro komunikaci s místními částmi a velkými zaměstnavateli,“ naznačila místostarostka Yvona Wojaczková.

Sledovat chtějí i počty žáků, kteří MHD využívají, a na jaře časy odjezdů znovu upravit.