Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Radek Miča, MAFRA

MHD bude v Otrokovicích zajíždět k Barumu i k domovu pro seniory

  • 3
V městské hromadné dopravě v Otrokovicích nastanou změny. K lepšímu. Dopravní podnik totiž plánuje od 1. července rozšířit dopravu, nové autobusy pojedou k továrně Barum Continental i k domovu Senior. To ocení senioři i čtyři tisíce zaměstnanců výrobce pneumatik.

Podle rozhodnutí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice k Barumu v pracovní dny běžného období budou zajíždět tři spoje městské linky 55, v letním a zimním období to budou dva.

"Dopravní dostupnost při cestě za prací je důležitá. Chceme, aby Otrokovice byly dobře dostupné, a to i v okrajových či průmyslových částech, kam městská hromadná doprava většinou nesměřuje," vysvětlil starosta Jaroslav Budek.

Dopravce přidal i nový spoj k domovu Senior v místní části Bahňák. "Při besedách se seniory jsme totiž zaznamenali požadavek na zavedení dalšího spoje zajíždějícího k budově Senioru B. Především kvůli lepší dostupnosti v době, kdy většina z nich navštěvuje lékaře," uvedl Budek.

Nový spoj tady bude zastavovat vždy v 10.41 hodin v pracovní dny a v 10.39 v pracovní dny letního a zimního období.

Změny jsou platné od prvního dne letních prázdnin, tedy od 1. července, kdy vstupují v platnost také nové jízdní řády MHD.

Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice také připravuje nový vzhled tištěných jízdenek, tedy mimo těch, které se prodávají v automatech. Změní se především odstíny barev a tvar šipky, která je na nich vyznačena. Jízdenky dosavadního grafického vzhledu však zůstávají v platnosti a cestující je mohou bez obav dál využívat, dokud své vlastní zásoby nevyčerpají. (Více čtěte zde.)