Generální ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek.

Generální ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek. | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Lázně Luhačovice mají nového šéfa, ve firmě pracuje už čtvrt století

  • 2
Když se před koncem srpna rozdělila největší lázeňská skupina, již tvořily provozy v Luhačovicích a Jáchymově, očekávaly se i změny ve vedení. Před pár dny společnost Lázně Luhačovice oznámila, že post generálního ředitele bude zastávat Jiří Dědek.

Klientů a poskytované péče se změna nedotkne. „To jistě ne. V Lázních Luhačovice působím celý svůj profesní život a rád navážu a budu pokračovat v práci svých předchůdců, inženýra Krůžely a doktora Bláhy,“ uvedl Dědek.

V lázních pracuje od roku 1996 a prošel pozicemi od obchodního referenta přes ředitele obchodu až po výkonného ředitele společnosti. Tím byl posledních osm let. Na nastavení směru, jímž se mají lázně ubírat, se tedy úzce podílel.

Vazba mezi lázněmi v Luhačovicích a Jáchymově se neruší. Dosavadní generální ředitel skupiny Eduard Bláha zůstává ve vedení jáchymovských lázní a v Luhačovicích bude nadále působit jako předseda představenstva. Stojí i v čele celostátního Svazu léčebných lázní.

V posledních letech lázeňský areál v Luhačovicích doznal velkých změn, společnost do něj investovala stamiliony korun včetně dotačních peněz. V roce 2014 dokončila revitalizaci lázeňského parku za 28 milionů korun.

Lázeňská kolonáda v Luhačovicích má za sebou nákladnou rekonstrukci.

O dva roky později opravila dětskou léčebnu Miramonti a v roce 2019 otevřela rekonstruovaný Vítkov. I ten slouží dětským pacientům, na které se lázně začaly ve velkém zaměřovat před přibližně deseti lety.

Ve stejném roce firma dokončila také nejrozsáhlejší opravu kolonády v její historii. Práce vyšly na zhruba 100 milionů korun.

Teď pracujeme na rekonstrukci vodoléčebného ústavu a slunečních lázní. Jde jednoznačně o záchranu těch objektů, chceme do nich umístit muzeum Leoše Janáčka a Dušana Jurkoviče, kteří jsou s lázněmi úzce spojení,“ doplnil Dědek.

Další investice chce vedení luhačovických lázní i s ohledem na následky koronavirové pandemie vyřešit před koncem roku.