K tragické dopravní nehodě došlo na silnici I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku.

K tragické dopravní nehodě došlo na silnici I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku. | foto: Policie ČR

Malý náklaďák vrazil do stojící dodávky, zemřeli muži pokládající značení

  • 29
Tragickou dopravní nehodu řeší od rána policisté v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Na obchvatu města naboural malý nákladní vůz do stojící dodávky. Dva muži, kteří zrovna pokládali přenosné značení, přišli o život.

Nehoda se stala před osmou hodinou na silnici I/50, kterou používají řidiči jako objízdnou trasu kvůli rekonstruovanému průtahu Kunovic. 

Čtyřicetiletý řidič nákladního auta značky Renault Master jel ve směru od Starého Města na Kunovice.

„Z doposud přesně nezjištěných příčin na rovném úseku vozovky přehlédl při pravé krajnici stojící automobil Peugeot Boxer, u kterého dva pracovníci pokládali přenosné značení,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Po nárazu do stojící dodávky zemřeli oba muži ve věku sedmapadesát a osmapadesát let. Šlo o pracovníky soukromé firmy, která dopravní značení zajišťuje.

„Hasiči na místě od svědků přebírali resuscitaci obou mužů. K tomu jsme použili i automatický externí defibrilátor. Snaha o záchranu života byla maximální, ale bohužel lékař záchranné služby po příjezdu konstatoval smrt,“ popsala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že boj o život obou mužů trval dlouhé minuty.

„Na vyžádání policistů hasiči nainstalovali v místě nehody zástěny. U vraků vozidel hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie,“ doplnila Javoříková.

Tragickou dopravní nehodu vyšetřují uherskohradišťští kriminalisté společně s dopravními policisty.

„U řidiče nákladního automobilu jsme dělali dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, byla negativní. Provedli jsme i test na drogy, byl také negativní. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění,“ uvedla Kyšnerová.

I v souvislosti s opravou silnice v Kunovicích se na místě začaly okamžitě po nehodě tvořit kolony. Podle svědků se auta štosovala na celém souměstí Uherské Hradiště - Staré Město - Kunovice. Kolony dosahovaly několik kilometrů a situace byla nejhorší při příjezdu z Brna.

Policie úsek uzavřela, kolem poledne byl provoz opět obnoven.

,