V papírové obálce zloději našel čtyři tisíce eur (ilustrační snímek).

V papírové obálce zloději našel čtyři tisíce eur (ilustrační snímek). | foto: Reuters

Rodina odjela na pár dní do ciziny, zloděj z domu ukradl tisíce eur

  • 5
Šestidenního pobytu rodiny v zahraničí využil zloděj k vyloupení domu v Bystřici pod Hostýnem. Při důkladném slídění sebral řadu listin a obálku se čtyřmi tisíci eur, což je zhruba sto tisíc korun.

Prozatím neznámý pachatel překonal u rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem rolety a poté i dveře, které vedly do suterénu domu. Potom už mu nic nebránilo v tom, aby prohledal všechny místnosti.

Zloděj odcizil pánský kožený kufřík s listinami, psacími potřebami a papírovou obálku se čtyřmi tisíci eur. Při svém jednání zloděj navíc způsobil škodu na roletě i dveřích celkem za šest tisíc korun.

"Když se majitelé vrátili ze zahraničí a zjistili, co se stalo, ihned věc oznámili na policii. Policisté na místě provedli nezbytná šetření a po pachateli nyní pátrají," poznamenala kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová.

Majitelé po šestidenní nepřítomnosti postrádají hotovost a věci za téměř 108 tisíc korun. Pokud policisté lupiče dopadnou, hrozí mu po prokázání viny za trestné činy krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody až pět let vězení.