Vyšlehly plameny a ozvala se rána. Kamera zachytila výbuch domu v Koryčanech

  • 245
Po chodníku chodili lidé, po silnici uprostřed klidného města zrovna projíždělo auto. Najednou se ozvala rána, z jednoho z domků vyšlehly plameny, zvedl se dým a oblaka prachu. Výbuch plynu, který rozmetal rodinný dům v Koryčanech, zachytila kamera v autě jedoucího kolem. Při explozi zemřeli dva dobrovolní hasiči. Příčinou tragédie je pravděpodobně poškození plynového potrubí při opravě domu.

Na videu, které poskytla televize CNN Prima News, je zachycený výbuch, který natočila kamera v autě. Vůz se právě blížil k domu, který měl za pár sekund vybuchnout. Je vidět, jak z objektu vyšlehly plameny a pak se zvedl hustý dým a oblaka prachu.

Středeční exploze rodinného domku si vyžádala dvě oběti z řad hasičů místního dobrovolného sboru a další čtyři zraněné. Výbuch domek zcela zničil.

Podle informací od policie majitelé objektu před středeční explozí prováděli rekonstrukci domu. „Při ní bylo poškozeno plynové potrubí, což vedlo k následnému výbuchu,“ řekla dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Jakmile majitel zjistil, že dochází k úniku plynu, snažil se dům zabezpečit. Zavolal plynaře a následně přijeli i dobrovolní hasiči,“ uvedla Kyšnerová. Krátce po příjezdu skupiny hasičů na místo ale plyn vybuchl.

Jednotky na místě pracovaly dlouho do noci. Aktuálně je z okolí odklizena suť a hlavní silnice v Koryčanech už je průjezdná. Okolní domy podle starostky patrně nejsou vážněji poškozeny. Na místě dnes dále pracují vyšetřovatelé hasičů a policistů, aby zjistili další okolnosti tragické události.