ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Seznamkový podvodník vylákal z ženy za týden 700 tisíc, skončily v herně

  • 30
Mimořádnou přesvědčovací schopnost předvedl muž z Valašského Meziříčí. V rozmezí pouhých osmi dní vytáhl z ženy ze Zlína, se kterou se seznámil v seznamce, téměř 700 tisíc korun. Obratem je naházel do hracích automatů. Nyní je obviněný z podvodu.

Osmadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí po seznámení v internetové seznamce o osm let starší ženě ze Zlína tvrdil, že s penězi nemá problém, protože je společníkem v rodinné firmě zabývající se kamionovou dopravou.

„Žena mu uvěřila. Nejprve mu půjčila své vlastní úspory, později se zadlužila u bank. Realizace veškerých půjček proběhla v pouhých osmi dnech. Za stejnou dobu zvládl dlužník prohrát ve výherních automatech v kasinu ve Vsetíně více než 600 tisíc korun,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podvedená žena podala na muže trestní oznámení v polovině února - v době, kdy zjistila, že jí muž o svém finančním zabezpečení zřejmě lhal a kdy již různým bankovním institucím dlužila téměř milion korun včetně úroků.

Ženatý muž poslal virtuální Světlaně z Uralu milion, příletu se nedočkal

Kriminalisté zjistili, že muž čelí několika exekučním řízením. On se navíc přiznal, že dluží peníze i dalším několika ženám, s nimiž se v minulosti seznámil.

„Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality nyní muže obvinili ze spáchání zločinu podvod, za který mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let. Za obdobný trestný čin byl již jednou potrestaný,“ poznamenala policejní mluvčí.