Kapela Chinaski v nové sestavě

Kapela Chinaski v nové sestavě | foto: Tomáš Beran

Na Holešovskou Regatu letos dorazí Chinaski, Mirai i David Koller

  • 2
Přes dvacet tisíc lidí láká každoročně rodinný festival Holešovská Regata. Letos mu bude patřit pátek 22. a sobota 23. června, tradičně v kulisách zámku a historické zahrady.

„Těší mě, že roste zájem o stanové městečko. Svědčí to o tom, že stále víc lidí přijíždí na celý víkend a spojí festival s návštěvou památek či okolí města,“ uvedl ředitel festivalu Holešovská Regata a pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Nyní zveřejnil hlavní hvězdy akce. Páteční koncert bude patřit skupině Chinaski v novém složení. V sobotu se pak na hlavním podiu vystřídají David Koller, Lenny, Mirai, MIG 21, trio BSP či Milan Peroutka a kapela Perutě.

„Zajistit kvalitní program je stále obtížnější, protože festivalů a akcí je v poslední době celá řada. Když jsme začínali, stačil na přípravu rok, teď už máme z poloviny zajištěný i ročník 2019,“ podotkl Žáček.

Zdražily vstupenky pro dospělé, dětské lístky zlevnily

S poptávkou vzrostly také honoráře účinkujících, proto festival po pěti letech upravil ceny vstupného. Vzrostla cena u vstupenky pro dospělého, naproti tomu za dětskou dají návštěvníci o něco méně.

Vstupenky na Regatu

Dvoudenní permanentka je nyní v předprodeji, dospělí zaplatí 750 korun, děti 7 až 15 let 400 korun. Na místě nebudou permanentky v prodeji.

Jednodenní vstupné je takév předprodeji. Dospělí zaplatí 450 korun, děti 7 až 15 let 250 korun. Na místě dají dospělí za lístek 600 korun, děti 350 korun.

Pozn.: V předprodeji nabízejí vstupenky sítě Ticketportal a Goout. Více na holesovskaregata.cz.

„Byli jsme jedni z prvních, kdo přišel s konceptem rodinného festivalu, a jsme na něj pyšní. Proto chceme, aby vstupné pro rodinu vyšlo v součtu podobně jako dosud,“ vysvětlil Žáček.

Orientace na rodiny je i důvodem, proč pořadatelé posunuli věkovou hranici platících dětí až na 7 let nebo vyčlenili třeba speciální koutky pro kuřáky. Festival byl loni poprvé nekuřácký, což naprostá většina návštěvníků respektovala.

Součástí programu bude jako obvykle soutěž netradičních plavidel a závod v přejezdu vodní lávky, novinkou pak vojenské ležení z dob napoleonských válek.

„Chceme hravou formou připomenout historii, která prošla i okolím Holešova,“ doplnil Žáček.

Připravené bude vystoupení profesionálních parkouristů, seskok parašutistů a na zámeckém nádvoří bude umístěné druhé pódium pro menší kapely. Cílem festivalu je také přilákat návštěvníky do Holešova, nachystané jsou proto slevy na vstup do zámku či na památky.

Město řeší, zda půjde parkovat na atletickém stadionu

Organizačně bude osmý ročník Regaty náročnější než jiné, potká se totiž se dvěma velkými dopravními stavbami. V Holešově začala rekonstrukce autobusového nádraží.

Ta zatím dopravu směrem na Kroměříž příliš nekomplikuje, na stejné trase má ale začít i stavba nového kruhového objezdu. Obě místa jsou od sebe vzdálená jen pár stovek metrů (více v článku Holešov buduje dopravní terminál za 28 milionů, hotový bude letos).

„Počítáme s tím, že během festivalu zůstane na stavbách zachovaný obousměrný provoz,“ uvedl starosta Holešova Rudolf Seifert.

Kromě toho možná ubude i jedna důležitá parkovací plocha - atletický stadion. „Letos máme naplánovanou velkou rekonstrukci, a pokud získáme dotaci, budeme se muset do práce pustit ještě před festivalem,“ upozornil Seifert.

„Máme ale vytipované náhradní plochy, během pár dnů bude parkování vyřešené,“ ujistil starosta.

Variant je víc, jednou z nich je lokalita v místní části Dobrotice na konci zámeckého parku, v němž se festival koná.

Závod plavidel na Holešovské Regatě

17. června 2017