Zlínská filharmonie už koncertem v areálu bývalých Baťových závodů zakončila...

Zlínská filharmonie už koncertem v areálu bývalých Baťových závodů zakončila sezonu 2013/2014. | foto: Filharmonie Bohuslava Martinů

Zlínská filharmonie uzavírá sezonu, filmové hity zahraje pod širým nebem

  • 0
Mimořádný zážitek slibuje koncert, který připravila Filharmonie Bohuslava Martinů v industriálním prostředí bývalých Baťových závodů. Vystoupení se koná v pondělí v 19:30.

Filharmonici zaplní prostor mezi 14. a 15. budovou továrního areálu. Zazní známé filmové hity, mezi nimiž nebudou chybět melodie z Hvězdných válek, Sedmi statečných či Tenkrát na Západě.

Koncert povede končící šéfdirigent zlínského orchestru Stanislav Vavříne. Od začátku října jej nahradí Vojtěch Spurný, se kterým orchestr už léta spolupracuje (více zde).

Program s filmovou hudbou měla filharmonie na programu letos v březnu pod názvem Barrandov versus Hollywood.

„Vybrali jsme z něj ty nejlepší hollywoodské melodie, které odehrajeme v prostoru mezi 14. a 15. budovou továrního areálu. Filmová hudba je posluchači velmi žádaná a koncert pod širým nebem má svoji atmosféru,“ uvedl ředitel orchestru Josef Němý.

Program ale závisí na počasí. Pro hudebníky bude sice připraveno pódium s přístřeškem, ale v případě prudkého deště by se akce nekonala.

„Odehrát koncert v Kongresovém centru, kde běžně hrajeme, nemá smysl,“ podotkl ředitel. Vstupné bude dobrovolné.

Vystoupení pod širým nebem odehrála v areálu bývalých Baťových závodů filharmonie už loni. Dvořákovu Novosvětskou symfonii si přišlo vyslechnout přes tisíc posluchačů.