Diskuze

České dráhy čelí kritice, z menších stanic se jezdí až o třetinu dráž

České dráhy uplatňují po celé republice akční jízdné, jízdenky z vybraných stanic tak jsou výrazně levnější než odjinud. Dráhy se tak snaží konkurovat nabídce soukromých dopravců. Starostové znevýhodněných obcí ze Zlínského kraje i senátoři ale národního dopravce kritizují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Zlínsko a významný uzel? Kde to vzali? Skoro nic tama nejede, nemají ani elektronickou trať a přitom je to krajské město! Ostuda! První přiveďte zlínský kraj do 21.století a zmodernizujte celou trať a taky zvyšte frekvenci jízd vlaků a potom tam brečte nad cenami!

0 0
možnosti

J49a12n 60Š73e16b31e14s76t89a

12. 6. 2018 17:01

Jestli jsem to správně pochopil, jim by nevadilo, že to od nich stojí 400, ale že to je jinde levnější. Takže kdyby to měli jiný stejně drahé jako oni, bylo by to v pořádku....

0 0
možnosti
TK

Davide,já bych s Vámi v zásadě souhlasil. Problém ale je,že ČD dostávají na ty tratě nemalé dotace od státu. Čili bych ten problém posunul o 1-2 úrovně výše. Nejprve na těchto dálkových tratích zrušit dotace (když tam konkurence může jezdit bez dotací, tak proč to má daňový poplatník ČD dotovat?), a pak ať si tam ČD v rámci konkurečního boje dělá, co chce.

0 0
možnosti
PP

P13a30v45e90l 31P54e79l79c

12. 6. 2018 19:01

Jenze to se obavam, ze by slo CD ke dnu... A je to statni podnik

0 0
možnosti
MH

Letenka Praha - Wien stojí 3800,- ale Praha - Sofia s přestupem ve Vídni a tou samou společností 2600, -. Mám si jít taky stěžovat na Austrian Airlines?

1 1
možnosti
KM

takto to funguje v německu,rakousku,itálii atd ..

naprosto normální - doby tabulkového jízdného jsou dávno pryč!

1 0
možnosti
JP

Na to je potřeba si prostě zvyknout.

Teď jsem hledal letenky do New Yorku na říjen a z Prahy to s KLM vychází na 17.000 Kč a přitom z Vídně, která je dál jen za 7.800 Kč.

0 0
možnosti

To mohu jen potvrdit. V pondělí jsem si kupoval přes internet jízdenku. Potřeboval jsem na středu z Kolína do Brna. A nabídka byla 249,- Když jsem zadal stejný spoj z Prahy tak cena byla 219,- No nekupte to.

0 0
možnosti
VK

fakt?? Jsou uplne hloupi nebo jim to jen nedoslo, k cemu tohle povede?

0 0
možnosti
VK

CD je des bes hnus!

Obcas jezdim CB - Praha hodne brzy rano, i kupuju si jizdenku 1. tridy, neb chci klid.

Ten obcas je, obcas ne (pac ten debili hlasac stanic se neda vypnout).

Obcas prinesou vodu a obcas ne (je to pry dle jmena vlaku ale ze by to reki, kdyz si listek kupuju?). Zachody furt stejne spinavy, kupe take. Nekdy jsou tam zasuvky, jindy ne. Pridavam odkaz na 1 tridu ve vlaku v UK: https://www.virgintrains.co.uk/experience/first-class

Nastupy do vlaku? POkud clovek neni zdravy a fit a ma velke zavazadlo, je to docela narocna telocvicna akce.

A nejvic me dostavaji ty desne prijemny pruvodci. Na druhou stranu, pokud jezdi v takovych vlacich porad a pokud za to maji nic moc plat, proc by meli byt prijemni?

0 6
možnosti
VK

PS. uvedomuju si, ze muj prispevek neni uplne k tematu clanku a omlouvam se - jak jsem precetla CD, uz jsem datlovala ten vyse napsany vylev. Ono me dost stve, jak se chovaji k zakaznikovi. Nikdo nechce Vuz Cisare pana ale to, co delaji...a pry kupte si jizdenku z jineho mesta....

0 3
možnosti
SK

Bylo by transparentnější, kdyby se České dráhy rozdělily na dvě společnosti: jedna může jezdit veřejné zakázky za cenu stanovenou objednatelem a v integraci se všemi ostatními dopravci, druhá ať si jezdí na kšeft za komerční ceny a komerční slevy. Pokud tedy podnikání má být předmětem činnosti státu a státních firem.

0 1
možnosti
PS

Podle článku usuzuji, že komunální politici sice chtějí něco řešit, ale bohužel nemají nejmenší tušení kde je jádro pudla. Zajímalo by mne zdali součástí té petice je také to, že ta její zakladatelka bude požadované nižší jízdné dotovat ze svého.

4 0
možnosti
JP

Vždyť hradí. Dráhy žijí hlavně z dotací státu a obcí.

0 1
možnosti