Dan McCafferty z kapely Nazareth v brněnském Boby centru

Dan McCafferty z kapely Nazareth v brněnském Boby centru | foto: Radek Miča, MAFRA

Legendární Nazareth zazáří v Buchlovicích, festival nabídne i Alphaville

  • 1
Buchlovské hudební léto láká své fanoušky na další, už patnáctý ročník. Největším lákadlem je bezesporu koncert legendární skotské kapely Nazareth, která festival v zámeckém amfiteátru zahájí už tuto sobotu.

Od vyprodaného koncertu v Uherském Hradišti se skupina Nazareth na Moravu vrací po šesti letech. Na Buchlovském létu bude mít premiéru.

"Nijak složitě jsme je nemuseli přemlouvat, jen bylo potřeba blokovat termín hodně dopředu. Skupina si koncert v Uherském Hradišti dodnes pamatuje, stejně jako návštěvu sklípku," popsal za pořádající agenturu Vichr production Vít Chromek.

Na sobotní večer se už vše chystá, staví se stánky a velká stage pro skotskou legendu. Koncert začne ve 20 hodin.

"Věříme, že kapela amfiteátr zaplní a lidé si užijí perfektní rockový večer," uvedl Chromek. "Nazareth loni natočili skvělou desku Big Dogz, se kterou nyní jedou velké světové turné," láká fanoušky.

Buchlovské hudební léto

Nazareth + Turbo
sobota 1. června

Kryštof + host
pátek 21. června

Jarek Nohavica + Robert Kusmierski
sobota 22. června

Míša Růžičková dětem
neděle 23. června

Pražský výběr
čtvrtek 4. července

Zdeněk Izer a Šárka Vaňková
středa 17. července

Lenka Dusilová a Baromantika + Čankišou
pátek 19. července

Progres 2
pátek 26. července

Alphaville
pátek 16. srpna

Tři sestry
pátek 23. srpna

Charlie Straight
pátek 30. srpna

Více o vstupenkách na www.vichr.cz.

Letos je na každý víkend do konce léta přichystáno jedenáct hudebních večerů. Dalším velkým tahákem bude hudební a vizuální show v podání německé skupiny Alphaville. Ta bude při svém koncertu využívat velké pódium se šesti obrazovkami, světelné a laserové efekty.

Kryštof, Nohavica i Tři sestry

Představí se pochopitelně i tuzemští interpreti. Organizátoři se pokusili sestavit program z toho nejlepšího nebo nejzajímavějšího na hudební scéně.

"Doufám, že návštěvníci mají z čeho vybírat," tvrdí Chromek. "Kryštof je zřejmě nejpopulárnější česká kapela, Jarek Nohavica si jubilejní ročníky také nenechá ujít, Pražský výběr odehraje jeden z posledních samostatných koncertů, který bude trvat přes dvě hodiny a slibuje velkou show," popsal.

Tím však přehled atraktivních účastníků Buchlovského léta nekončí. Lenka Dusilová představí svou novou desku Baromantika a mladší posluchače potěší Charlie Straight. Svůj koncert odehraje také skupina Tři sestry, která už patří k tradičně vystupujícím kapelám tuzemských festivalů.

Diváky pobaví i Zdeněk Izer a festival nezapomíná ani na děti. Věnuje jim čtvrtou červnovou neděli. Malí návštěvníci si užijí od 15 hodin odpolední program - tance, soutěže a písničky s Míšou Růžičkovou.

Zámecký amfiteátr se nachází nedaleko centra Buchlovc, parkovat se dá poblíž.

Zámecký amfiteátr se nachází nedaleko centra Buchlovc, parkovat se dá poblíž.