ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Auto plné mladých lidí se převrátilo do potoka, jeden chlapec zemřel

  • 65
Tragická nehoda se stala v sobotu ráno na Zlínsku. Auto, v němž jelo šest mladých lidí, vyletělo ze silnice a převrácené na střechu skončilo v potoce. O život přišel mladistvý chlapec, ostatní cestující utrpěli zranění.

O případu ze soboty informovala policie až dnes. Nehoda se stala okolo tři čtvrtě na čtyři ráno těsně za obcí Brumov-Bylnice.

„Dvacetiletý řidič vozidla značky Renault jel směrem na Návojnou. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, přejel do protisměru a následně vyjel mimo cestu, kde havaroval,“ popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 

Vozidlo skončilo v potoce přetočené na střechu.

„Při havárii zemřel jeden ze čtyř mladistvých chlapců. Řidič a zbylí tři mladiství spolujezdci utrpěli lehká zraněn, osmnáctiletá dívka je těžce zraněná,“ informovala mluvčí s tím, že dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

Nehodu nyní vyšetřují kriminalisté společně s dopravními policisty. „I vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé osoby, teď nemůžeme sdělit další informace,“ doplnila Kyšnerová. 

Podle statistik jde o letošní dvanáctou oběť dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za celý loňský rok zemřelo na silnicích v kraji 23 lidí, v roce 2019 to bylo o čtyři méně.

Nehoda se stala těsně za městem Brumov-Bylnice ve směru na Návojnou.

Nehoda se stala těsně za městem Brumov-Bylnice ve směru na Návojnou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz