ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Opilec na Štědrý den napadl muže v baru, policistům utéct nedokázal

  • 2
Těžkým zraněním jednoho a obviněním z několika trestných činů druhého začal Štědrý den pro dvojici mužů, která se po celonočním popíjení alkoholu dostala do vzájemného konfliktu. Agresor napadl také zasahující policisty, kterým se pak pokusil utéct.

Vše se odehrálo na Štědrý den v sedm hodin ráno v baru v Otrokovicích, který třiatřicetiletý i sedmašedesátiletý muž navštěvují již několik let.

„Starší muž upadl po útoku na zem, kde se udeřil do hlavy a s těžkým zraněním skončil v nemocnici. Důvodem, proč mladší z nich mrštil seniorem bezdůvodně a bez předchozího varování či rozepře o zem, by mohla být jeho celonoční konzumace alkoholu. Dechová zkouška ukázala v osm hodin ráno po příjezdu policistů hodnotu 1,82 promile alkoholu,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Agresivního muže policisté vyzvali k prokázání totožnosti, on u sebe však neměl žádný doklad a jméno si vymyslel.

Policisté proto muže vyzvali, by je následoval na služebnu. Když ho odváděli z místnosti, muž se zčistajasna po jednom policistovi ohnal, shodil ho na zem a dal se na útěk. Policisté útočníka vzápětí dostihli, zpacifikovali a převezli do policejní cely.

„Zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti potrestán devítiletým trestem odnětí svobody za spáchání zvlášť závažného zločinu. Hned následující den ho obvinili hned ze tří trestných činů a dali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby. Soudce okresního soudu návrh akceptoval a policisté muže převezli do vazební věznice,“ poznamenala Kozumplíková.

Za trestné činy ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě hrozí třiatřicetiletému agresorovi trest odnětí svobody až na osm let.