UŽ JE TAM. Zlínští fotbalisté oslavují gól v druholigovém zápase. To hráči Varnsdorfu jsou na kolenou.

UŽ JE TAM. Zlínští fotbalisté oslavují gól v druholigovém zápase. To hráči Varnsdorfu jsou na kolenou. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Zlínští fotbalisté letos poprvé zvládli obrat

  • 0
Poprvé v sezoně dokázali druholigoví fotbalisté Zlína otočit výsledek ve svůj prospěch. Zásluhou velké chuti po výhře, na kterou čekali pět zápasů, přestříleli doma Varnsdorf 3:2 a v tabulce si o dvě příčky polepšili na devátou pozici.

"Měli jsme teď hodně špatné období, kdy si na nás někdo asi zasedl. Pevně věřím, že se to konečně zlomilo," uvedl kouč Marek Kalivoda.

Výhry dosáhl díky návratu starších hráčů do sestavy, kteří nahradili talentované mladíky. "Zamotali jsme se až do bojů o záchranu, proto jsme v této situaci vsadili na ostřílenější hráče, kteří by měli podobné situace zvládat o něco lépe," vysvětluje trenér zlínské Tescomy.

Jeho tým šel do vedení, když Novákovu nevydařenou střelu srazil za záda vlastního brankáře stoper Stehlík. Varnsdorf ale z jediné vážnější situace v prvním poločase srovnal.

Zlín měl velký tlak, o kterém svědčil i poměr rohových kopů 11:1, ohromné gólové šance ovšem domácí hráči nevyužívali. A v 54. minutě šli hosté do vedení, když se po rohovém kopu opřel do odraženého míče Ježdík.

Náladu zlínským fanouškům ale hned zlepšil Novák. Dostal přesný míč za obranu a na rozdíl od své první šance už se tentokrát tváří v tvář brankáři Polcarovi nemýlil.

Zlín dlouho další šance nevyužil a byl rád, když hlavička Rudnického orazítkovala jen tyč. Vítězný gól dal v 81. minutě zblízka Kroupa, k němuž se odrazil míč po dalším rohu.

"Musím na tomto místě ocenit, že kluci hrabali plných devadesát dva minut a na hřišti nechali všechno. Pořád věřili, že ten vítězný gól musí přijít, to se nakonec také stalo, ale byla to obrovská dřina po fyzické i psychické stránce," uznal zlínský kouč Marek Kalivoda.

Týmu naordinoval po předchozích neúspěších společné sledování zápasů národního týmu na hokejovém mistrovství světa. "Strávili jsme tak pohromadě mnohem víc času než obvykle. Na našem herním projevu to bylo znát. Kluci dřeli a makali jeden za druhého a na hřišti se vydali ze všech sil," pochvaloval si Kalivoda.