Na začátku 30. minuty vedli hokejisté Zlína na ledě Liberce už 3:0. V této...

Na začátku 30. minuty vedli hokejisté Zlína na ledě Liberce už 3:0. V této skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Antonín Honejsek. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Zlínští hokejisté přejeli Liberec také venku, nedovolili mu skórovat

  • 0
V předchozím zápase se Spartou Praha nevydržel v bráně hokejistů PSG Zlín ani třetinu a po čtvrtém gólu ho trenéři vystřídali. Ve střetnutích s Libercem se však Luboši Horčičkovi letos mimořádně daří. Stejně jako v domácím utkání nepustil ani venku za svá záda jediný puk, Zlín porazil Bílé Tygry 4:0 a na jejich ledě vyhrál po téměř čtyřech letech a šesti porážkách.

"Nejsem sběratel nul. Že se mi povedla opět s Libercem, je shoda náhod," okomentoval Horčička svoje 13. čisté konto v nejvyšší soutěži.

Zatímco v říjnovém domácím zápase povolili zlínští hráči Liberci jenom 20 střel na bránu a nebezpečných bylo pramálo, na severu Čech si připsal Horčička 36 zákroků. "Na mé nule mají ale opět velký podíl spoluhráči. Zápas jsme zvládli výborně po všech stránkách - od útočníků, kteří se vraceli, až po obránce, kteří padali do střel," liboval si zkušený gólman.

Horčičkovi bylo těžko především na začátku duelu. Do 12. minuty přečkali hosté tři přesilovky Liberce, jednou se dokonce ubránili dvojnásobnému oslabení trvajícímu plné dvě minuty.

"Tohle bylo pro úspěch důležité stejně jako to, že jsme dali z první větší šance gól. Tím jsme domácí opařili," věděl zlínský asistent trenéra Juraj Jurík.

Autorem vítězné branky byl Čech v čase 15:00, první ze svých tří asistencí večera si připsal Holík. "Potom už jsme byli hokejovější, důsledně bránili a navyšovali skóre," lebedil si Jurík. "Vítězství jsme si zasloužili."

Reprezentačnímu kouči Aloisi Hadamczikovi se připomněli kromě Holíka další dva talentovaní zlínští mladíci, obránce Zámorský se prosadil ve druhém utkání po sobě, útočník Honejsek zaokrouhlil počet svých letošních branek na deset. Výhru hostů pak ještě zvýraznil svojí premiérovou brankou sezony zadák Horák.

"Liberec nehrál úplně špatně, ale je vidět, že mu to tam v poslední době nepadá a nemá pohodu," všiml si Horčička.

Vicemistři mají naopak za sebou parádní závěr druhé čtvrtiny základní části. Obrat se Spartou z 1:4 na 6:5 a výhra s Libercem je vynesly na čtvrté místo, ziskem 45 bodů Vlachova družina překročila předsezonní plán o pět bodů. Už zítra přitom hraje Zlín na ledě oblíbeného Litvínova.