Trénink zlínských fotbalistů, pokyny rozdává kouč Alois Skácel.

Trénink zlínských fotbalistů, pokyny rozdává kouč Alois Skácel. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Je to jen příprava, krotí euforii asistent kouče zlínských fotbalistů

  • 0
Jediná porážka ze sedmi přípravných zápasů. Taková bilance je po nevydařené sezoně tou nejpříjemnější vzpruhou pro druholigové fotbalisty Zlína.

"Jak hráči, tak my trenéři jsme natolik zkušení, že dokážeme rozlišit mezi přípravou a samotnou soutěží. Až ta ukáže, jak na tom jsme," nepodléhá však přehnané euforii asistent Jiří Chytrý. "Každopádně si myslím, že příprava proběhla podle plánu a v zápasech jsme předvedli vesměs dobré výkony." Jeho tým na závěr letního období porazil 3:0 třetiligové Pardubice.

A to až díky zlepšenému výkonu po změně stran, kdy se ve 47. a 54. minutě gólově prosadil Tomáš Poznar a v 78. minutě jej doplnil Jiří Dobeš.

"S prvním poločasem jsme příliš spokojení nebyli. Vše jsme chtěli uhrát fotbalovostí, což ale na soupeře neplatilo. Teprve po přestávce jsme zlepšili pohyb bez míče i důraz v osobních soubojích a svou převahu jsme dokázali vyjádřit také gólově," poznamenal Chytrý.

V sobotu už Zlín čeká utkání 1. kola Ondrášovka Cupu na hřišti divizního Brumova. "Pokud budeme v optimálním zdraví a rozpoložení, nastoupíme v nejsilnějším složení, s celou osou týmu a maximálně se dvěma změnami," slibuje zlínský asistent, kterému nadále chybějí dlouhodobí marodi Bačík, Šrom, Pazdera a Konečník.