Trénink zlínských fotbalistů.

Trénink zlínských fotbalistů. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Fotbalová sezona startuje první ligou a pohárem

  • 0
Ačkoliv školáci mají před sebou ještě celou polovinu letních prázdnin, o víkendu už začíná fotbalový podzim. A ostrý start čeká především hráče Slovácka. Zatímco týmy z nižších soutěží se rozehrají duely v domácím poháru, svěřenci kouče Miroslava Soukupa vstoupí do sezony domácím zápasem první ligy – v sobotu se od 19 hodin střetnou s Příbramí.

"Nikdy jsem se netajil tím, že na úvod bych si přál těžšího soupeře. Start proti Příbrami je složitý v tom, že všichni očekávají, že vyhrajeme. A je to samozřejmě oprávněné, stejně to cítíme i my," říká trenér Soukup. "Jenže je potřeba si uvědomit, že v přípravě si všechny věci neozkoušíte, ligové zápasy jsou nenahraditelné. Ale nejsem ten, který by si vybíral soupeře."

Pro Slovácko i Příbram bude utkání důležité. V loňské sezoně oba týmy získaly 31 bodů, a dělily se tak o 12. a 13. místo. "Viděl jsem dva jejich přípravné zápasy. Respektujeme kvalitu Příbrami v útoku, a ačkoliv se zdá, že v obraně mají mladé hráče, automaticky to neznamená, že mají nižší kvalitu," zdůrazňuje Soukup. "Ale hrajeme doma, a proto záleží na nás, jak se bude zápas vyvíjet.

Musíme se dívat na sebe a svůj výkon." Druholigový Zlín má naopak před sebou poslední test. I když k zápasu 1. kola Ondrášovka Cupu, který sehrají v sobotu od 17 hodin v Brumově, chtějí hráči Tescomy přistoupit s maximálním nasazením.

"Pro postup musíme udělat maximum a projít do dalšího kola. Navíc je tady ve třetím kole vidina pohárového zápasu se sousedním Slováckem, což by bylo pro diváky výborné. Už jen proto, že by se hrálo ve Zlíně," připomíná na klubovém webu záložník Tomáš Polách šanci na pikantní pohárový duel.

Pro nejzvučnější letní posilu Zlína má zvláštní význam i okresní derby proti Brumovu, kde fotbalově vyrostl. "Čeká mě návrat domů, takže o specifický zápas určitě půjde," potvrzuje Polách, který má přehled o síle divizního Brumova. "Mají tam spoustu mladých a šikovných kluků, kteří mají svou kvalitu, a my musíme být připravení na to, že nás čeká hodně těžké utkání."

Zápasy 1. kola Ondrášovka Cupu čekají v sobotu od 17 hodin také Viktorii Otrokovice, která se střetne s HFK Olomouc, do Slavičína přijede druholigový Třinec, Spytihněv sehraje krajské derby s Valašským Meziříčím.

Na hřiště soupeřů vyrazí oba hanácké celky: Hulín se představí v Přerově, Kroměříž hraje v neděli od 10.15 v Hodoníně. Dalších 16 zápasů nabídne o víkendu 1. kolo krajského Poháru.


MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte